Вирішення проблеми крадіжок люків залежить не лише від комунальників – директор «Черкасиводоканалу»

Вирішення проблеми крадіжок люків залежить не лише від комунальників – директор «Черкасиводоканалу»

Питання крадіжок люків, яке знову постало особливо гостро після нещодавнього трагічного випадку в Черкасах, прокоментував Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Нагадаємо, 17 листопада у темряві у відкритий люк провалився 5-річний хлопчик, невдовзі після зникнення дитини його тіло підняли рятувальники. Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею про службову недбалість, триває слідство, що підтвердив і директор КП.
– Працює комісія, у нас та інших комунальних підприємств вилучили документи щодо технології обслуговування мереж. Узагалі, крадіжки люків це надто гостра проблема і, на мою думку, нею не опікуються в достатній мірі. Кожен день два-три люки крадуть, – повідомив Сергій Овчаренко.

Сергій Володимирович вважає, що оперативного реагування комунальників на крадіжки люків недостатньо, потрібні додаткові дії міської влади, поліції, прокуратури щодо пунктів прийому.
– На повідомлення про відкриті люки миттєво реагуємо, є відповідні накази по підприємству, по технологічному регламенту наші обхідники повинні обходити, перевіряти, щоб кришки були. Але уявіть собі: ми обслуговуємо 260 кілометрів каналізаційних мереж і близько 470 км водопровідних мереж. А це сотні тисяч люків з кришками. Останні 7-8 років ми встановлюємо люки композитні, тобто полімерпіщані. Вони дуже важкі і не металеві. На проїжджій частині ставимо люки дещо дорожчі, але вони на шарнірі, виготовлені із ковкого чавуна, який розбити неможливо.
У нас є неофіційна домовленість із комунальниками: незалежно від того, чий люк, на виклик виїжджаємо всі. Якщо з’ясовується, що це колодязь ЧЕЛУАШ, наприклад, ми його обгороджуємо, повідомляємо власнику, а вони вже запроваджують відповідні заходи, – зазначає директор КП «Черкасиводоканал».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x