У «Черкасиводоканалі» розповіли про співпрацю зі службою зайнятості

У «Черкасиводоканалі» розповіли про співпрацю зі службою зайнятості

Про співпрацю обласної служби зайнятості з КП «Черкасиводоканал» розповіли нещодавно представники обох організацій у рамках відповідного прес-туру. Міський центр зайнятості співпрацює із підприємством уже близько 15 років, за які укомплектовано майже 900 вакансій. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На сьогодні Міський центр зайнятості активно співпрацює із підприємствами міста. У Черкасах діє близько 160 підприємств, де працює більше ста осіб. На КП «Черкасиводоканал» близько 650 працівників працюють за штатним розписом. Укомплектовувати штат вдається, зокрема, завдяки співпраці із Центром. Так, з початку цього року підприємство заявило 72 вакансії, з них 47 уже укомплектовані. Станом на 15 листопада КП «Черкасиводоканал» має 7 вакансій, це переважно робітничі професії: бетонщики, машиністи, монтажники трубопроводів.

Серед форм співпраці «Водоканалу» і Центру зайнятості чимало публічних заходів. Це різноманітні дні відкритих дверей, ярмарки вакансій, семінари, тошо. Активно будують взаємодію з молодими фахівцями.
– Співпрацюємо із ЧДТУ, проводимо екскурсії для студентів на наше підприємство. Запрошуємо, знайомимося з молоддю, декого залучаємо до нас у колектив, – розповідає директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.

Директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак зазначає, що сьогодні з огляду на проблему нелегального працевлаштування, потрібно працювати в законодавчому полі, співпрацювати із роботодавцями, залучати пошукачів роботи до підприємств, які стабільно працюють на ринку праці України. За її словами, офіційне працевлаштування надає чимало переваг, що потрібно пояснювати тим, хто шукає роботу.

У «Черкасиводоканалі» розповіли про співпрацю зі службою зайнятості

– Організовуємо профорієнтаційні заходи у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах, дні відкритих дверей, ярмарки вакансій. Так ми запрошуємо пошукачів роботи на зустріч із потенційним роботодавцем. Тим паче, ми маємо можливість перенавчати людину, компенсувати при працевлаштуванні єдиний соціальний внесок протягом року та інше. Є різні можливості, які надає офіційне працевлаштування, про які ми розповідаємо на таких зустрічах разом із роботодавцями, -повідомила Оксана Миколаївна.

Як повідомляють у Черкаському міському центрі зайнятості, у цьому році кількість пошукачів роботи зменшилася на близько 26 % порівняно з минулим роком. На одну вакансію сьогодні претендують дві особи, практично щодня у місті є близько 750-800 актуальних вакансій. «Найзатребуваніші – представники робітничих професій, а на обліку перебувають переважно люди з вищою освітою, які мають досвід роботи в державних інституціях, поліції, бюджетних установах» – додає Оксана Миколаївна. Також вона додала, що сьогодні є можливість і для представників робітничих спеціальностей отримати високу оплату своєї праці. Адже є вакансії, наприклад, кухаря, оббивальника меблів та інші із пропонованою зарплатнею вищою, ніж середня в області (середня зарплата в області – це близько 6 тисяч гривень).

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x