Заклади освіти в Черкасах пропонують оснастити камерами відеоспостереження

Заклади освіти в Черкасах пропонують оснастити камерами відеоспостереження

Черкаські депутати пропонують посилити заходи безпеки в усіх закладах освіти. Із такою ініціативою під час чергового сесійного засідання 23 листопада вийшов Микола Фомич. Його підтримали 36 присутніх у залі обранців. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Зокрема, у його депутатському запиті йдеться про необхідність облаштування камерами відеоспосереження територій шкіл і дитячих садочків та проведення інструктажів про те, як поводитися з незнайомцями.

На думку депутатів, це дозволить підвищити безпеку в місцях масового перебування дітей, а ще – оперативно реагувати на можливі злочини проти дітей.

– Діти – це найбільш вразлива категорія населення, – наголосив Микола Фомич. – За деякими даними, у світі щороку понад 150 тисяч дітей і підлітків стають жертвами викрадачів. В Україні в 2015 році до Національної поліції надійшло 4,5 тисяч повідомлень про зникнення дітей. У 2016 році ця цифра зросла до шести тисяч. Упродовж 11 місяців нинішнього року зафіксовано п\’ять таких повідомлень.

За словами Миколи Фомича, минулого тижня до нього надійшла інформація про те, що на подвір\’ї дитячого садку номер 83 до вихованців підходив незнайомий чоловік, нібито цікавився їхнім місцем проживання та пропонував відвезти їх додому. Через це, каже, й вирішив вдатися до такого запиту.

Водночас, він нагадав і про нещодавні спроби викрадення дітей у Львові (це сталося на території школи) та в місті Бережани, що на Тернопільщині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x