Суд підтвердив розірвання договору з недбалим орендарем землі у Черкасах

Суд підтвердив розірвання договору з недбалим орендарем землі у Черкасах

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції в справі за позовом прокуратури щодо стягнення заборгованості та розірвання договору з недбалим орендарем. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Орендувавши земельну ділянку у м. Черкаси площею більш як 1,5 тис. кв. м вартістю 2,2 млн. грн. під розміщення автозаправочної станції з комплексом обслуговування автотранспорту, суб’єкт господарювання тривалий час сплачував за її використання орендну плату в розмірі, меншому від встановленого договором, а згодом взагалі усунувся від цього обов’язку. Це стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом.

Господарським судом Черкаської області позов прокурора задоволено, однак відповідач, попри допущені порушення, намагався зберегти за собою право на землю в апеляційній та касаційній інстанціях, оскаржуючи судові рішення.

У листопаді поточного року, враховуючи доводи прокуратури, Вищим господарським судом України в задоволенні касаційної скарги відповідача відмовлено.

Таким чином, правова позиція прокуратури щодо розірвання договору оренди, який належним чином не виконувався, підтримана усіма судовими інстанціями, за результатами розгляду справи поставлено крапку на користь державних інтересів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x