10 найкращих підживлень для кімнатних рослин

10 найкращих підживлень для кімнатних рослин

Секрет розкішного кімнатного квітника простий: рослини потрібно добре підживлювати, інакше не дочекатися ні пишного листя, ні гарного цвітіння.

1. Практично всі рослини люблять цукор (а кактуси взагалі великі ласуни). Можна перед поливом розсипати 1 чайну ложку цукрового піску (при діаметрі горщика близько 10 см) по поверхні ґрунту або напоїти рослину солодкою водою (0,5 чайної ложки цукру на 0,5 склянки води).
2. Гарний ефект дає підживлення квітучих рослин касторовою олією (1 чайна ложка на 1 літр води) під час зав’язування бутонів.
3. Дуже корисний для рослин деревний попіл (і як підживлення, і для профілактики захворювань). Для готування розчину 1 столову ложку попелу потрібно залити 1 літром гарячої води й настояти 1 тиждень, іноді перемішуючи. Полив таким розчином здійснюють 1 раз на 10 днів.
4. Поливати рослини можна й таким настоєм: беремо скоринки гранатів або будь-яких цитрусових плодів. Заливаємо їх водою і витримуємо добу. Все! Живильний настій для поливу готовий!
5. Імунітет кімнатних рослин відмінно підвищує обприскування розчином аспірину. Одна таблетка розчиняється в літрі води.
6. Розведений сік алое теж пасує всім розповсюдженим кімнатним рослинам. Потрібно одну чайну ложку соку розвести в півтора літра води.
7. Фікуси можна раз на місяць поливати підсолодженою водою. На один літр води береться одна чайна ложка цукру. Листя цих рослин можна протирати молоком. Це додасть рослинам блиск і красу.
8. Грибний настій допоможе вашим рослинам виглядати здоровішими й гарними. Замочіть подрібнені їстівні гриби в пропорції 1 до 1. Через добу настій злийте, а гриби ще раз залийте водою. Через добу грибна вода для поливу буде готова.
9. Фіалкам сподобається таке підживлення: візьміть ампулу вітаміну В12 і розведіть у літрі води (звісно ж, вистояної). Підживлювати фіалки таким вітаміном можна два рази на місяць.
10. Бананову шкірку, яка багата на калій, магній і фосфор, можна використовувати при пересадженні рослин. Поверх дренажного шару укладіть шар дрібно порізаної або прокрученої на м’ясорубці бананової шкірки, засипте її ґрунтом і посадіть рослину.

***
Говорячи про підживлення, не можна не згадати про спеціальний ґрунт для кімнатних рослин. Найкраще виготовляти його із лісової землі. Робити це потрібно саме зараз, коли перші заморозки вже загнали в глиб або знищили комашню, а серйозні морози, котрі прийдуть за ними, ще не встигли перетворити землю на камінь. Землю краще брати в листяних лісах або лісосмугах. Для цього злегка згрібають сухе листя і збирають верхній пухкий шар ґрунту. Найкращим є ґрунт поблизу берези, липи, ліщини, ясена, плодових дерев, клена. А от перегній під дубом, каштаном, тополею та вербою збирати не рекомендується через наявність у ньому великої кількості дубильних речовин. Не слід також брати землю під хворими деревами або в молодих посадках – там шар перегною занадто тонкий. У соснових лісах землю можна брати для лише для рослин, які полюбляють пухкий і кислий ґрунт. Щоб збільшити його поживність, можна додати магазинну землю або додатково підживлювати рослини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x