Апельсин – для імунітету і стрункої фігури

Апельсин – для імунітету і стрункої фігури

Апельсин – для багатьох плід звичний, хоч і екзотичний для нашої країни. Це улюблені ласощі не лише дітей, але й дорослих. Яку ж користь приховує під яскравою шкіркою апельсин?

Користь апельсина разом із низькою калорійністю зберігається і в його соку, і в цедрі, і у варенні (або джемі), яке з нього роблять. Також із них готують смачні лікери і настоянки.
Окрім усім відомого вітаміну С, в цьому цитрусовому містяться такі вітаміни, як В1, В2, В6, В9, Е, Н і РР. Із мінералів у апельсині є калій, кальцій, магній, натрій, мідь, марганець, фосфор і цинк. А ще апельсин багатий на органічні кислоти, пектинові речовини, антиоксиданти, флавоноїди і фітонциди. Ароматна користь апельсина полягає і в цінній ефірній олії, що міститься в його цедрі. Її використовують у косметичних цілях і у кондитерському виробництві.

Невисока калорійність цих цитрусових робить їх чудовим продуктом для тих, хто хоче знизити свою вагу. Також апельсини, при грамотному їх уживанні, крім усього іншого, допоможуть налагодити роботу травної та нервової системи, втамувати спрагу, зняти втому.
Як і більшість помаранчевих продуктів, апельсини є відмінним антидепресантом. Свіжий сік із них відмінно підбадьорює і тонізує організм. Крім того, регулярно вживаючи апельсиновий сік натщесерце, ви гарантовано позбавитеся від запорів (якщо для вас така проблема існує) і нормалізуєте роботу кишечнику.

Корисні властивості апельсина проявляться у випадку, якщо потрібно додати людині сил або поліпшити апетит, зміцнити організм і підвищити вміст вітамінів в організмі. Пам’ятати про ці солодкі фрукти слід і людям, які потерпають від захворювань серця, судин і печінки.
Уживання апельсина допомагає знизити холестерин, зняти кровоточивість ясен, при простудних захворюваннях надає швидку жарознижувальну дію.
Попри всю корисність апельсина, щодо його вживання є чимало протипоказань. Наприклад, апельсинами не варто захоплюватися людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. Надмірне їх уживання може погіршити стан зубної емалі. А ще цей фрукт здатний викликати алергічні реакції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x