Фотопроект про людей з особливими потребами презентують у Черкасах

Фотопроект про людей з особливими потребами презентують у Черкасах

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями відзначають щорічно 3 грудня. Цьогоріч, аби показати суспільству, що інвалідність не є перешкодою для краси і творчості, а люди з обмеженими можливостями можуть жити повноцінним і цікавим життям, Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр презентує свій проект «Краса без кордонів», інформує власний кореспондент.

«Краса без кордонів» – це фотопроект, у якому взяли участь 8 осіб з обмеженими можливостями, аби продемонструвати свої таланти, які вони розвивають попри певні обмеження.

– Ідея проекту зародилася в Черкаському обласному молодіжному ресурсному центрі під час проходження циклу тренінгів з проектного менеджменту. Тоді студенти-учасники занять мали описати свої соціальні проекти і далі їх грантувати від Британської Ради, щоб отримати проекти фінансування на втілення своїх соціальних ініціатив. Відтак «Красу без кордонів» придумала одна із учасниць, повністю прописала проект і її заявка знайшла підтримку. На жаль, через певні обставини реалізувати авторці його не вдалося. Тому ми, як Альма матер усіх молодіжних подій у місті, вирішили підтримати цей проект і допомогти з його реалізацією. Адже проект дуже важливий і актуальний, оскільки лише в Україні проживає понад 2,5 мільйона людей з інвалідністю, – розповідає про ідею створення проекту заступник директора ЧОМРЦ Володимир Панченко.

Учасники фотопроекту створювали певні театральний образи за допомогою спеціальних костюмів, оскільки кожен із них дотичні до театрального мистецтва у центрі «Перспектива». Реалізували проект за допомогою АРТ-студії Ольги Шевченко, чий творчий простір відповідав потребам учасників, та черкаського фотографа Олександра Рибалки, який зміг знайти підхід до кожного учасника і розкрити унікальність особистості.

– Ці люди потребують особливої підтримки й уваги, потрібно розуміти, як їм важко пересуватися містом й контактувати з іншими людьми через неналагоджену відповідну інфраструктуру. Тому ми часто цих людей не бачимо й не помічаємо їх потреб. Тож проект покликаний звернути увагу на людей з обмеженими можливостями, – додав Володимир Панченко.

Так у межах проекту «Краса без кордонів» відбудеться фотовиставка, яку прийме Галерея народного мистецтва 1 грудня, у п’ятницю, о 16-00. Водночас у форматі «жива книга» усі охочі матимуть змогу поспілкуватися з учасниками, які брали участь у фотосесії, і поговорити з ними про їхнє життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x