Щомісяця в Черкасах викрадають близько 60-70 кришок люків

Щомісяця в Черкасах викрадають близько 60-70 кришок люків

Ситуацію з крадіжками кришок люків і решіток зливової каналізації, яка днями спричинила трагедію із загибеллю дитини в Черкасах, розглянули сьогодні на спільній нараді у міськвиконкомі під головуванням заступника міського голови Геннадія Шевченка. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

В обговоренні взяли участь представники правоохоронних органів, управління інспектування Черкаської міської ради, комунальних підприємств та керівників відповідних структурних підрозділів Черкаського міськвиконкому.

Як зазначив Геннадій Шевченко, до цієї трагедії призвела насамперед байдужість суспільства, оскільки до міської оперативної служби «1505» не надійшло жодного повідомлення про цю ситуацію:

– Хоча поруч розташовані два торгівельні кіоски, житлові будинки. Тобто люди просто проходили повз… А також – несвідомість крадіїв, які в пошуках «легких грошей» наважуються на такі дії, які потім завдають великого лиха.

Так, заступник начальника відділу «Оперативна служба 1505» Сергій Маліщук розповів, що в місті на балансі комунальних підприємств офіційно перебуває 35641 люк та 2718 решіток зливової каналізації. В разі їх викрадення і надходження відповідного звернення, зазначена інформація протягом найближчих хвилин передається до диспетчерів відповідних установ. Ті впродовж години мають направити ремонтну бригаду для усунення цієї ситуації. Рівень виконання повідомлення тримає на контролі служба 15-05.

– Усі телефонні дзвінки у нас записуються та всі звернення заносяться в єдину електронну базу, де міститься інформація щодо часу, проблеми, з якою звертається громадян та подальшого алгоритму дій щодо її виконання. Аж до кінцевого результату з усунення вказаної причини. У середньому за день наші чергові отримують близько 800 дзвінків, – повідомив Сергій Дмитрович.

За фактом смертельного травмування дитини міський голова Анатолій Бондаренко призначив службову перевірку, яка виявила, що цей люк не перебуває на балансі у жодного підприємства. Він не приєднаний до загальної мережі і не використовується за призначенням. Тому немає і закріпленої відповідальної установи за його обслуговуванням. Нині здійснюється обстеження та розглядається можливість щодо взяття цього люку на баланс до міських комунальних служб.

У свою чергу міська влада вже доручила комунальним підприємствам здійснити інвентаризацію усіх мереж та їх складових.

Водночас, як повідомили присутні правоохоронці, за фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження та здійснюються оперативно-слідчі дії.

Тоді як керівник КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник, зазначив, що їх підприємство регулярно подає до правоохоронних органів заяви про крадіжки люків. За місяць викрадають близько 60-70 штук. Тоді як середня ціна нового люку становить три тисячі гривень.

Тоді як крадії здають зняті практично за безцінь на пункти збору металобрухту.

На нараді вкотре наголошувалось на необхідності перевірки таких об’єктів та забороні на прийом такої сировини. Хоча на законодавчому рівні існує чимало перешкод для здійснення таких перевірок та притягнення до відповідальності причетних осіб.

Заміна металевих кришок люків на ті, які виготовляються з композитних матеріалів, теж не вирішує проблеми. Оскільки вони не витримують навантаження і руйнуються під вагою транспорту.

Торкнулись присутні і проблемної ситуації зі стихійною торгівлею в місті та необхідністю спільних скоординованих дій міської влади, правоохоронних та інших контролюючих структур.

Директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Лілія Маліщук розповіла, що міська влада тісно співпрацює з правоохоронними органами, зокрема, дільничними інспекторами, чимало з яких здійснюють роботу у приміщенням спільно з комітетами самоорганізації населення.

Так, цього року міська влада подбала про капітальний ремонт п’яти таких приміщень. До кінця року буде оновлено ще одне. Відповідна робота продовжуватиметься й у наступному році.

Також в рамках міської Програми забезпечення правопорядку на 2016-2020 року виділялася субвенція на Черкаський відділ поліції, патрульну поліцію та міську прокуратуру.

Необхідною складовою забезпечення правопорядку у Черкасах є встановлення на вулицях міста відеокамер та передачі даних до єдиного центру реагування.

На переконання усіх присутніх, варто докласти максимум зусиль із залучення державних, обласних та міських ресурсів, аби обладнати в обласному центрі у місцях масового скупчення людей, на всіх заїздах та виїздах з міста та транспортних магістралях такі елементи відеофіксації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x