У Білозірській ОТГ відбулося голосування по громадському бюджету

У Білозірській ОТГ відбулося голосування по громадському бюджету

Більше як 450 жителів Білозірської ОТГ вперше в історії своєї громади взяли участь у голосуванні за представлені проекти громадського бюджету. Загалом на втілення 19 проектів, що стали переможцями за підсумками народного волевиявлення, планується витратити до 150 тис. грн уже наступного року. Про це наш кореспондент довідався з офіційного сайту Білозірської ОТГ.

Які ж проекти більше за все зацікавили жителів цієї громади, якій не є чужим йти в ногу із часом?
Серед переможців проект «Стежками історії рідного краю», який передбачає розроблення та облаштування туристичного маршруту, відновлення бліндажу часів Другої світової війни, встановлення огорожі навколо столітнього дуба та інформаційних банерів-вказівників маршруту.
Інший проект під назвою «Безпечний дитячий відпочинок», завдяки якому може стати реальністю облаштування місця відпочинку сільської молоді. Задовольнив запити громади ще один проект «Відновлення природного нахилу дороги для безпечного проїзду».
Члени білозірської громади також проголосували за облаштування велопарковки поряд із Білозірським Будинком культури, за паркувальний майданчик поблизу школи, встановлення спеціальних сміттєвих контейнерів для збирання небезпечних відходів (вживаних батарейок тощо), облаштування паркової зони в селищі Ірдинь.

Коментуючи підсумки голосування, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько акцентував, що усі переможні проекти були надані саме мешканцями громади, а не бюджетними установами. Він вважає цей факт дуже суттєвим. Адже муніципальні організації і так мають певні можливості в вигляді місцевих бюджетів для реалізації необхідних проектів. Наразі, по-справжньому народні проекти потребують іншого фінансового забезпечення без будь-якого втручання адміністративного ресурсу.
Сергій Слинько у цьому контексті навів приклад Черкас, де з 11 цьогорічних проектів, що перемогли, 10 мають відношення саме до бюджетних організацій.
— Слід зазначити, що в обласному центрі механізм впровадження громадського бюджету вже діє тертій рік поспіль і за нього цього року проголосували 7,5 % жителів міста. А в Білозір’ї, для порівняння, у голосуванні взяли участь 5% усіх мешканців громади. Це показово. Я переконаний, що це чудовий показник і що вдало впроваджений пілотний проект громадського бюджету у Білозірській громаді має великі шанси на підтримку цього цінного досвіду в інших ОТГ Черкащини, — підкреслив Сергій Слинько.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x