Міська влада Черкас пропонує створити резерв кришок люків

Міська влада Черкас пропонує створити резерв кришок люків

Проблему каналізаційних мереж, які не перебувають ні на чиєму балансі, нині вивчає постійна депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища. Про результати її роботи й зроблені висновки під час позачергового засідання сесії 30 листопада розповів депутат Ігор Кіта. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Він, зокрема, наголосив на необхідності провести інвентаризацію всіх мереж та створити резерв кришок люків. Мовляв, це дозволить комунальникам оперативно реагувати на інформацію про відкриті підземні комунікації та швидко закривати їх.

– Комісія вирішила рекомендувати визначити комунальне підприємство «Черкасиводокал» таким, яке б здійснювало термінові виїзди на місця з відкритими люками. Незалежно від того, на чиєму балансі перебувають ці мережі, – говорить Ігор Мечиславович. – Але, щоб не залишити підприємство віч-на-віч із цією проблемою, необхідно передбачити кошти для закупівлі кришок люків. Тоді, у разі появи інформації про відкриті колодязі, «Черкасиводоканал» в стислі терміни має закривати їх.

Упродовж наступного року слід провести перевірку й облік усіх мереж у Черкасах.

– На наш погляд, необхідно ще й здійснити оцінку всіх безгосподарних мереж та передати їх у власність територіальної громади міста, – зауважив у свою чергу депутат Володимир Гриценко.

За словами Ігоря Кіти, на комісії торкнулися й питання заміни старих металевих кришок на нові – із композитних матеріалів.

– Ми дійшли висновку, що такі кришки можна встановлювати в тих місцях, де немає можливості проїзду автотранспорту, на зелених зонах, – зауважує він. – Утім, на проїжджих частинах, тим більше – з інтенсивним рухом, – ми не можемо вдатися до такого варіанту. Оскільки кришки люків із композитних матеріалів не витримають навантаження транспорту. Там слід встановлювати металеві з антивандальним захистом.

Міський голова Анатолій Бондаренко після обговорення дав протокольне доручення відшукати в міському бюджеті кошти для створення резерву люків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x