Правила зимової пробіжки

Правила зимової пробіжки

Біг є універсальним видом спорту, який доступний кожному. І зима – не привід відкладати улюблену справу, важливо лише знати найголовніші правила бігу в холодну пору року.

Температура на вулиці. Рекомендується починати «зимовий біг» за більш комфортних температур. Якщо на вулиці -20, тоді відкладіть біг до потепління, адже це може негативно вплинути на органи дихання і на самопочуття людини в цілому.
Час зимового бігу також залежить від ступеня підготовки спортсмена. Якщо ви не маєте особливого гарту, тоді пробіжки потрібно починати з більш коротких (10–15 хвилин), з кожним разом збільшуючи час на 5 хвилин.
Багатошаровий одяг. Саме використання декількох шарів дозволить правильно й ефективно розподіляти піт і тепло, які виділятимуться під час навантаження. Так ви уникнете і зайвого перегріву тіла, і небажаного переохолодження. При температурі -10 використовують термобілизну – вона забезпечить циркуляцію повітря і підтримає оптимальну температуру тіла, не дозволяючи тілу переохолоджуватися.
Підошва кросівок повинна бути гумовою, вона не замерзне на снігу або просто в холодний час, інакше можна буде послизнутися і травмуватися.

Виберіть правильне місце бігу. Радимо вибирати для бігу закриті простори – парки з густо зростаючими деревами, схили або вулиць із щільно розташованими будинками. Уникайте сильних вітрів та протягів.
Якщо ви недавно перехворіли і ваша імунна система ще слабка, то не рекомендуємо відразу бігти на вулицю. Пару днів варто відпочити і відновити свої сили.
Щоб уберегти себе від обвітрювання перед зимовою пробіжкою рекомендується нанести спеціальний крем від негоди і захисний бальзам для губ. Під час бігу обов\’язково потрібно дихати через ніс. Якщо носового дихання вистачає, значить ви біжите правильно. Якщо не вистачає, і частину повітря забираєте ротом, тоді зменшіть швидкість. На морозі хапати ротом холодне повітря особливо небезпечно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x