Вправи від болю в шиї та спині

Вправи від болю в шиї та спині

Тому, хто не одну годину на день проводить за комп\’ютером або за «паперовою» роботою, періодичного болю в шиї або спині не уникнути. Позбутися від нього можна за допомогою простих вправ.

Дотримуйтеся таких нескладних правил: вставайте з-за столу кожні півтори-дві години і рухайтеся протягом 5 хвилин, а ще краще – робіть нескладні вправи на розтягнення і розслаблення м\’язів.
Можна робити і сидячи, і стоячи. Колові рухи головою в обидва боки, нахили назад-вперед і наліво-направо.

Скручування
Сидячи на стільці, максимально відводимо тулуб і голову назад, допомагаючи собі руками: одну тримаємо прямо, іншу згинаємо в лікті на рівні грудей, або тримаємося нею за передпліччя. У такій позиції залишаємося 15-20 с (повторюємо по 2-3 рази в обидва боки).

Висимо вниз головою
Стоїмо, поставивши стопи на ширині плечей. Тягнемося всім корпусом вгору, потім нахиляємося вниз, дотягуючись кінчиками пальців до кінчиків стоп – і в такому стані стоїмо секунд 20-30, відчуваючи, як тягнуться і розслаблюються м\’язи спини, попереку, задньої поверхні стегон і ніг.

Спіймайте себе за ногу
Однією рукою тримайтеся за щось стійке, другою – зафіксуйте зігнуту ногу, підтягуючи її до тулуба протягом 20-30 с (по 2-3 рази на кожну ногу).
Ноги ширше плечей. Одна рука на поясі. Максимально нахиляючи корпус убік, іншою рукою тягнемося вгору і вбік. У такому положенні намагаємося утриматися 15-20 с (по 2-3 рази в обидва боки).

Викрутаси
Ноги: ліва – попереду, права – позаду, руки з точністю навпаки: права – вперед, ліва – назад. Корпус повертаємо вбік на 90 градусів до руки, яка позаду. У такій позиції залишаємося 15-20 с (повторюємо по 2-3 рази в обидва боки).

Потягусі
Одна нога попереду, друга – позаду. Руки піднімаємо і всім тілом тягнемося вгору, злегка закинувши назад голову. Залишаємося в позиції 10-15 с, потім міняємо положення ніг (по 2-3 повторення в кожний бік).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x