Житель Катеринопільщини украв у товариша машину

Житель Катеринопільщини украв у товариша машину

23-річний односелець потерпілого з власником машини приїхав у Катеринопіль, а потім викрав авто, виправдовуючи свої дії надмірною кількістю випитого алкоголю. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До чергової частини Катеринопільського відділення поліції надійшло повідомлення від 47-річного жителя одного із сіл району про незаконне заволодіння транспортним засобом. Чоловік розповів поліцейським, що разом із односельцем приїхав своїм стареньким «Москвичем» у Катеринопіль на роботу. Автомобіль залишив на одній із парковок не зачиненим. Коли потерпілий хотів поїхати додому, то виявив, що машина зникла.

Оперативники знайшли викрадену автівку через добу зі зламаним двигуном на вулиці одного із сіл Катеринопільського району. Від селян вони дізналися, що керманич був напідпитку, заглядав під капот, а потім пішов в невідомому напрямку. За описом було встановлено його особу. Ним виявився 23-річний односелець потерпілого, з яким він приїхав у місто. Його застали за місцем проживання та запросили до поліції для дачі показів. Свої дії він пояснив надмірною кількістю випитого алкоголю.

Автомобіль вилучено. За даним фактом Катеринопільським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від трьох до п\’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x