В Умані відбулася рада підприємців

В Умані відбулася рада підприємців

Нещодавно в міській раді відбулась галузева рада підприємців на чолі з міським головою Олександром Цебрієм. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманьсокї міської ради.

Начальник фінвідділу Алла Петриченко розповіла про основні ризики, які можуть підстерігати міський бюджет в 2018 році. Держава перекладає на місцевий рівень додаткові повноваження без відповідного на те фінансового ресурсу. Так, коштів, наданих місцевим бюджетам за рахунок освітньої та медичної субвенції, недостатньо для повного забезпечення повноважень, делегованих державою. Судячи з усього, на делеговані державою повноваження з міського бюджету доведеться виділити 140 мільйонів гривень.

Та попри все, бюджет розвитку даватиме певні можливості використовувати кошти на потреби міста, що видаються найбільш нагальними. Це і продовження ремонту доріг та облаштування тротуарів, підтримка медицини з освітою, реалізація програми «Безпечне місто» тощо.

Також, присутні обговорили стан теплозабезпечення Умані та перспективи його осучаснення.

«До 15 грудня 2017 року плануємо розробку проектів майбутніх топкових на альтернативному паливі, після чого можна починати їх будівництво. Та коштів недостатньо. Для цієї мети місто буде вимушене брати кредит, але ж і сумарна економія від роботи альтернативних джерел теплозабезпечення складатиме майже чверть мільйона», – поінформував присутніх начальник відділу житлово-комунального господарства Віталій Харченко.

«Виходом із критичної ситуації стануть внутріквартальні автономні котельні – вони дозволять нам відмовитися від централізованого опалення, що перетворилося на справжній тягар для міста», – повідомив міський голова Олександр Цебрій.

Рада підприємців підтримала курс переходу міста на альтернативні джерела тепла.

Виступаючи перед зібранням, міський голова запросив підприємців до тісної взаємодії у вирішенні проблемних питань розвитку підприємництва та міської інфраструктури, наголосив на інших важливих темах співпраці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x