У Корсуні-Шевченківському юні танцівники з двох областей змагалися і допомагали захисникам України

У Корсуні-Шевченківському юні танцівники з двох областей змагалися і допомагали захисникам України

Міжобласний благодійний фестиваль-конкурс дитячого та молодіжного хореографічного мистецтва був започаткований чотири роки тому Корсунь-Шевченківською дитячо-юнацькою організацією «Росичі». Його мета сформульована у девізі: «Дитяча творчість − на допомогу захисникам України». І от 3 грудня на сцені районного будинку культури майже цілий день тривав фестиваль-конкурс «Візерунки на Росі». У ньому взяли участь 20 художніх колективів із Корсунь-Шевченківського, Канівського, Черкаського, Смілянського, Городищенського, Тальнівського, Лисянського та Золотоніського районів, а також Теплицького району Вінниччини. Діти присвятили фестиваль Дню Збройних Сил України і збирали благодійні кошти на допомогу пораненим учасникам АТО.

Фестиваль передбачав масовість – і кількість учасників цього року була більшою від попередніх років, а конкурс мав визначити кращих. Без призів і подарунків від спонсорів не залишився ніхто, адже кожен колектив привіз до Корсуня свої найкращі номери. Юні артисти одержали нагороди за довершені художньо і стилістично естрадні й стилізовані народні танці, сучасну та бальну хореографію, спортивні танці й танці народів світу. Відзначили також кращі сценічні костюми.

Голова громадської дитячо-юнацької організації «Росичі» Ольга Лисенко сказала:
− Наш конкурс «Візерунки на Росі» стає все популярнішим. Змагання подібного рівня сприяють творчому зростанню танцюристів, а в складі журі були такі відомі особистості, як Президент міжнародного фестивалю-конкурсу «Джерело надій» Світлана Кузьменко, координатор всеукраїнських та міжнародних фестивалів дитячо-юнацької творчості Євгенія Насіда з Києва.
Благодійна ж мета виховує у дітях доброту і співчутливість, повагу до тих людей, які захищають їх мирне дитинство. У день фестивалю у скриньку для благодійних внесків зібрали більше 2 тисяч гривень і тут же передали ці кошти голові районної організації «Солдатські матері Корсунщини» Тетяні Перетятько на лікування поранених на Сходів бійців. Ніби й невелика сума, та важливо, що діти свідомо ділилися своїми кишеньковими грошима з тими, кому потрібна допомога.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x