Низку районних програм затвердили тальнівські депутати

Низку районних програм затвердили тальнівські депутати

1 грудня 2017 року проведено 19-а сесія Тальнівської районної ради сьомого скликання. Вела пленарне засідання голова районної ради Валентина Любомська. На початку сесії присутні вшанували пам\’ять патріотів України, які віддали своє життя за європейський вибір, незалежність, за свободу та територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

Потім Валентина Любомська привітала депутатів районної ради та сільських голів, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період, та повідомила, що 17 листопада при проведенні урочистих заходів з нагоди Дня працівників сільського господарства Почесними грамотами Черкаської обласної ради були відзначені ряд наших земляків-тальнівців. «Нова Доба» про це дізналася в Тальнівській РДА.

Окрім того, заслухано інформацію голови Тальнівської районної виборчої комісії, яка повідомила, що в зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата районної ради Скіченка М. Д., депутатом зареєстровано Богомолову Юлію Дмитрівну.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Заслухавши інформації начальника фінансового управління райдержадміністрації Наталії Шпичак та начальника Звенигородської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області Анатолія Мовчана, депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року.

Потім вони затвердили зміни до районного бюджету на 2017 рік, що викликані змінами в частині міжбюджетних трансфертів (надано субвенцію з державного, міського та сільських бюджетів до районного); розподілом залишку коштів депутатського фонду та розподілом коштів від перевиконання районного бюджету за 10 місяців 2017 року.

У зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутатів районної ради Скіченка М. Д. та Терещука І. К. депутати внесли зміни до складу президії районної ради, а саме: введено депутата Віктора Слінковенка, обраного головою депутатської фракції Народної партії.

Серед наступних питань – затверджено низку районних програм: запобігання виникнення захворювань домашніх свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, утворення резервного фонду матеріально-технічних засобів на випадок виникнення вогнища захворювання; «Здоров’я населення Тальнівщини 2017−2021 роки»; щодо підтримки учнів Тальнівської дитячої музичної школи на 2017−2018 роки; забезпечення функціонування державних реєстраторів Тальнівської районної державної адміністрації на 2017−2019 роки та затвердили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Тальнівської районної ради на 2018 рік та звіт щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчим апаратом Тальнівської районної ради в 2017 році.

Також з метою консолідації громадськості району та піднесення іміджу Тальнівщини шляхом забезпечення належної організації відзначення пам’ятних дат, визначних історичних подій, релігійних свят, ювілеїв та вшанування видатних людей у районі в 2018−2021 роках, прийнято відповідну Програму.

Депутати схвалили зміни до діючих районних програм: з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2013−2017 роки; програми розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2007–2011 роки» із змінами та програми «Турбота» на 2015−2020 роки.

Також були ухвалені зміни до Положення про щорічний районний конкурс на кращу територіальну громаду.

Після конструктивного обговорення та внесення деяких змін депутати прийняли рішення про затвердження розподільчого балансу, чисельності та структури для КЗ «Тальнівський районний центр первинної медико – санітарної допомоги Тальнівської районної ради».

Депутати погодили призначення на посаду завідувача Тальнівським районним методичним кабінетом Михайлової Т. В. та призначення керівників закладів загальної середньої освіти Тальнівської районної ради.

У ході розгляду депутати обговорили та прийняли рішення про передачу майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району.

Затверджено дві технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Схвалено звернення депутатів Тальнівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

А також, в зв’язку із невиплатою заробітної плати за три місяці працівникам Тальнівського району електричних мереж ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО», депутати схвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України щодо дотримання гарантованого Конституцією України права на своєчасне одержання винагороди за працю.

Сесією прийнято рішення про дострокове припинення повноважень депутата районної ради Каплюченка М. А., в зв’язку із поданою заявою.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на запити, подані депутатами районної ради.

Присутні заслухали інформацію начальника відділу освіти райдержадміністрації Лариси Коваль про стан виконання рішення районної ради від 27.10.2017 №18-6/УІІ в частині організації харчування дітей в закладах освіти району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x