Міський голова оглянув техніку КП «ЧЕЛУАШ» для зимового прибирання доріг

Міський голова оглянув техніку КП «ЧЕЛУАШ» для зимового прибирання доріг

Стан готовності комунальної техніки та всього необхідного до роботи в зимовий період сьогодні перевірив міський голова Анатолій Бондаренко, завітавши на КП «ЧЕЛУАШ». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Побаченим, лишився задоволений, проте наголосив, що реально оцінити ефективність роботи техніки та комунальників можна буде вже під час перших серйозних снігопадів.

За словами міського голови, це й стане показовим щодо того, як діятиме місто з наступного року в питанні зимового утримання доріг: виноситиме на тендер та шукатиме інших підрядників чи продовжить співпрацю з КП «ЧЕЛУАШ».

Анатолій Бондаренко зауважує, що послуги приватних підприємств із зимового прибирання, оренди техніки обходяться значно. Приміром, година лише оренди спецтехніки коштує щонайменше 300 гривень, тобто за 10-12 годин роботи місто має віддати близько трьох тисяч гривень. Тоді як на КП працівники місяць працюють на заробітну плату, яка складає 10 тисяч гривень.

– Будемо економити, прагнучи обійтись силами нашого комунального підприємства, – акцентував Анатолій Васильович. – Ми придбали техніку для КП «ЧЕЛУАШ», виділили з міського резерву пальне, до кінця року передбачили півтора мільйона гривень на прибирання снігопадів. Зі свого боку міська влада зробила все можливе для повноцінної роботи підприємства у зимовий період. Тепер справа – за КП «ЧЕЛУАШ».

Директор КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник розповів, що на сьогодні підприємство має три комбіновані дорожні машини, дев’ять тракторів, два з яких передбачені для розчистки тротуарів, один бульдозер. А також залучається спеціальна техніка з інших підприємств, зокрема, «камази» для обробки дорожнього полотна під час опадів.

Крім цього, запевнив, що вони забезпечені соляно-піщаною сумішшю в належній кількості для посипання вулиць. І здійснювати цю роботу, на переконання Олексія Мельника, потрібно заздалегідь, щойно починається снігопад. Це допоможе запобігти крижаним накатам на дорогах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x