Черкаська загальноосвітня школа № 10 відсвяткувала свій півстолітній ювілей

Черкаська загальноосвітня школа № 10 відсвяткувала свій півстолітній ювілей

Офіційні урочистості з нагоди святкування ювілею відбулися днями у міському Будинку культури ім. Івана Кулика.
Нікого з присутніх у святковій залі не залишив байдужим чудовий концерт, у якому взяли участь учні школи, а також художні колективи Центру дитячої та юнацької творчості-Народний художній колектив ансамбль народного танцю «Веселка», ансамбль ірландського танцю «Джиліз», вокальний гурт «Luckygirlsband» Черкаської музичної школи № 5. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Своїм першим учням школа відчинила двері у 1967 році як Черкаська середня загальноосвітня трудова політехнічна школа № 10.
З 1971 по 1985 роки у школі поглибленого вивчення іспанської мови; протягом 1995 – 2003 років – у школі діяли спортивні класи (гандбол, волейбол); з 2005 року – школа з профільними класами математичного, правознавчого та філологічного напрямків.
Кредо школи: «Школа, родина, ненька-Вкраїна – всі ми одна сім’я». Педагогічний колектив приділяє особливу увагу роботі з обдарованими учнями. Учні беруть участь у предметних олімпіадах, конкурсах та спортивних змаганнях. Відома школа у місті своїми спортивними здобутками. Протягом останніх років волейбольна збірна дівчат є постійним переможцем міських та обласних змагань з волейболу. У 2017-2018 навчальному році волейбольна збірна дівчат закладу виборола І місце у І шкільній волейбольній лізі (м.Київ, травень 2017).

Видатними випускниками та учнями закладу у різні роки були:
Горб Тетяна – заслужений майстер спорту з гандболу, бронзова призерка олімпіад 1988 та 1992 років, гравець легендарної команди І.Турчина «Спартак» (Київ), Дуб’янська Ангеліна, Рева Анна – майстри спорту з волейболу, Резнір Олена – майстер спорту з гандболу, бронзовий призер Олімпіади 2004 року, Новаковський Віталій – майстер спорту з велоспорту, Музика Олександр – майстер спорту з хокею на траві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x