На Смілянщині підприємство забруднювало сусідні земельні ділянки

На Смілянщині підприємство забруднювало сусідні земельні ділянки

Реагуючи на звернення громадськості Смілянського району, спеціалісти Державної екологічної інспекції 4 грудня здійснили виїзд у с. Будки Смілянського району для проведення позапланової перевірки. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Під час перевірки встановлено, що поблизу приміщення ферм в с. Будки на майданчику № 2 на земельній ділянці площею 1,3 га розташоване гноєсховище. В зв\’язку з великою кількістю опадів гноєсховище зсунулося і потік рідких нечистот потрапив на прилеглі території земельних ділянок, що призвело до забруднення.

За ці порушення до адміністративної відповідальності притягнуто керівника СТОВ «Лан» за статтею 52 КУпАП. Стаття передбачає покарання у виді штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Також спеціалісти відділу інструментально-лабраторного контролю Держекоінспекції у Черкаській області відібрали проби грунту для дослідження та провели заміри площі забрудненої території.

За результатами лабораторних досліджень грунту буде обрахована шкода, завдана навколишньому природному середовищу та пред\’явлено для відшкодування збитків, завданих державі.

На даний час підприємство впроваджує всі можливі заходи, аби не допустити подібної ситуації в майбутньому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x