Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

Із Міжнародним днем волонтера привітали черкаських волонтерів, зокрема, тих, хто допомагає бійцям у зоні АТО. Вони були нагороджені почесними відзнаками Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції». На зустрічі були присутні Перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, заступник директора Черкаського обласного контактного центру Микола Шевчук, координатор волонтерської ініціативи громадської організації «Наш батальйон» В’ячеслав Скічко, а також представники громадських та волонтерських організацій. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

– До 2014 року волонтерство сприймалося трохи по-іншому. Правильно було відмічено, що по історії це був Червоний Хрест. Ми ніколи не думали, що доведеться усією громадою, усією нацією допомагати армії добровольців. Ми тоді здивували всіх. Ми – це українська нація. Насамперед здивували себе, потім і Європу, і Росію. Волонтерство набуло небачених обсягів: починаючи від бубликів, закінчуючи приладами оптики й деталями до зброї, навіть бойовими машинами, – говорить Віталій Коваль. – Поки йде війна ми не маємо права зупинятися. Давайте будемо прикладом, адже Черкащина – це серце України. Ми у всі часи були фундаментом на тлі національної ідентичності й національної єдності, в тому числі й у волонтерському русі.

Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

За непохитний волонтерський дух, активну громадську позицію, миттєву готовність прийти на допомогу та надати підтримку воїнам-учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям відзнакою Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції» нагородили Апілат Ірину, Бевзенко Костянтина, Веретільника Олега, Веретільник Катерину, Доценко Світлану, Золотаренко Сергія, Константинова Григорія, Михайлик Ірину, Німчина Ярослава, Смагло Максима, Кутнія Олександра.

Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

Координатор волонтерської ініціативи громадської організації «Наш батальйон» В’ячеслав Скічко зауважив, що останні чотири роки згуртували усіх українців й показали, що ми можемо рухати країну вперед.

Черкаських волонтерів нагородили відзнакою Президента України

– Дуже приємно, що тут присутня велика кількість людей, які віддали значну частину свого життя, тому, чого не повинно було б бути. Я особисто не вважаю святом два дні – День волонтера та 8 березня, як кажуть жіночий день. Ті події, які зараз відбуваються у країні, і ми стали військовими волонтерами – це для мене на жаль не свято. Цей день насправді повинен бути днем волонтерів і тих, людей, які, допомагають людям похилого віку, людям, які опинилися у складних життєвих умовах, дітям, безпритульним тваринам. Бажаю всім, надолужили ті згаяні чотири року. Ті мільйони кілометрів, які ви їздили на фронт, щоб ви їх проїхали зі своїми родинами на море, у відпустку. На жаль, та ситуація, яка є в країні, на фронті, не дає можливості це зробити. Але все ж таки цей день колись настане.

Гостей також привітали Христина Жуковська, Дарина Танцюра та Лариса Когут (волонтерка, засновник благодійного фонду «Час Надії»), які заспівали відомі українські пісні. Особливим подарунком для усіх запрошених стало соло на саксофоні у виконанні Заслуженого працівника культури України Миколи Євпака.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x