Для учнів Канівської гімназії та Жашківськго ліцею рятувальники провели уроки безпеки

Для учнів Канівської гімназії та Жашківськго ліцею рятувальники провели уроки безпеки

5 грудня у місті Канів до учнів гімназії імені Івана Франка завітали працівники Служби порятунку «101». В рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» рятувальники провели лекцію-семінар з цивільного захисту щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Фахівці ДСНС загострили увагу дітей на правилах поведінки під час виявлення підозрілих предметів, адже вибухівкою можуть бути обладнані звичні для людей речі: валізи, господарські сумки, іграшки, книги, цукерки, бляшанки спід напоїв тощо. Також рятувальники детально обговорили і показали на презентаційному стенді види боєприпасів, які найчастіше знаходить населення на території Канівщини.

Окремо співробітники ДСНС наголосили на дотриманні правил безпеки під час використання піротехнічних засобів, особливо в період Новорічних та Різдвяних свят, коли ці вироби користуються великим попитом.

Не менш цікавим для дітей видався і відеоролик, після перегляду якого в дітей виникло безліч запитань, на які рятувальники радо відповідали. А для того, щоб у реальній ситуації маленькі канівчани не розгубилися, змогли цілком опанувати свій страх та вийти неушкодженими з надзвичайної ситуації, вберегти при цьому життя собі та оточуючим, рятувальники розповіли про порядок дій у разі виникнення пожежі.

Працівники Управління зосередили увагу дітей на тому, що в гімназії та в будь-якому іншому місці, в якому перебуває багато людей, потрібно щоб всі знали, як діяти у разі надзвичайної події, що стосується не лише пожеж, а й інших надзвичайних подій, зокрема, виявлення підозрілого предмету.

Цього ж дня для вихованців Жашківського аграрно-технологічного професіїного ліцею фахівці «Служби порятунку «101» провели урок на тему: «Нам безпечно взимку». Співробітники ДСНС акцентували увагу ліцеїстів на небезпеці прогулянок на замерзлих водоймах, коли після перших морозів вода вкриється тонким шаром льоду. Також жашківські рятувальники наголосили на дотриманні правил безпеки під час зимових канікул, на правила поведінки під час ожеледиці, а також розповіли, як уникнути переохолодження організму.

Насамкінець зустрічі рятувальники вручили дітлахам пам’ятки з правилами безпеки взимку, а у відповідь діти пообіцяли ніколи не потрапляти у небезпечні ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x