30 черкаських волонтерів відзначили знаком «За мужність і героїзм»

30 черкаських волонтерів відзначили знаком «За мужність і героїзм»

Емоційно та видовищно: так у Черкасах відгримів мистецько-патріотичний фестиваль «Вшануємо гідних». Його провели до Міжнародного дня волонтера та з нагоди Дня Збройних сил України в спортивному комплексі «Будівельник». АТОвців, доброчинців та активістів відзначили міськими нагородами та цінними подарунками. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

30 черкаських волонтерів відзначили знаком «За мужність і героїзм» Відкрили фестиваль театралізованою постановкою черкаського режисера Олександра Бондаренка. У ній він намагався з допомогою мистецтва відтворити хронологію подій неоголошеної війни в Україні. Учасниками перформансу стали одночасно майже 200 виконавців.

Для відвідувачів заходу тут працювала виставка зброї. Насамкінець вихованці спортивної школи «Вулкан» та клубу карате «Буші-до» продемонстрували власну вправність у різних видах бойового мистецтва.

Перед церемонією нагородження усіх, хто не повернуся з війни на сході України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що сьогодні в нашій країні долею військових переймається майже кожна українська родина.

– Тисячі волонтерів своєю щоденною працею допомагають фронту. Серед них – матері, сестри, батьки, які зазнали гіркоту втрати… 26 українських синів родом із Черкас поклади своє життя задля цілісності держави й заради миру в ній, – сказав у вітальному слові під час фестивалю Анатолій Бондаренко. – Шановні наші захисники – волонтери, військові! Ви та надійна броня і опора цілісності нашої держави. Від імені виконавчого комітету та міської ради дякую кожному з вас за ваш героїзм, мужність та небайдужість до долі рідної держави. Мирного неба над Україною.

За мужність та героїзм, проявлені під час бойових дій у Донецькій та Луганській областях, активну волонтерську діяльність, небайдужість до чужого горя, за дотримання військових традицій і примноження звитяг українського народу понад 30 черкащан відзначили нагрудним знаком «За мужність і героїзм», наручними годинниками та подяками.

Ці відзнаки їм вручив Анатолій Бондаренко. Серед нагороджених – захисники Донецького аеропорту, учасники оборони селища Піски, Авдіївки, Станиці Луганської, Маріуполя, боїв за Слов’янськ та Краматорськ, захисту гори Карачун.

Проведенням такого фестивалю, каже заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова, намагалися достукатися до серця кожної людини, яка відвідала захід, та показати, що війна може бути дуже близько.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x