Для майже 200 людей з інвалідністю в Черкасах провели «Ярмарок вакансій»

Для майже 200 людей з інвалідністю в Черкасах провели «Ярмарок вакансій»

У рамках заходів з нагоди Міжнародного дня інвалідів, Черкаський міський центр зайнятості провів «Ярмарок вакансій» для людей з особливими потребами, в тому числі демобілізованих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Про це «Нова Доба» в Черкаському МЦЗ.
Майже 200 безробітних осіб із інвалідністю мали можливість ознайомитися з актуальними вакансіями по місту Черкаси, особисто поспілкуватися з роботодавцями, розширити коло уявлень щодо власної професійної самореалізації та знайти роботу згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії. Учасники ярмарку дізналися також про можливість участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, відкриття власної справи та проходження професійного навчання за сприяння центру зайнятості.

«У роботі з людьми з особливими потребами фахівці центру зайнятості ставлять за мету, насамперед, підвищити рівень поінформованості і адаптації таких людей до зайнятості, а також змінити ставлення суспільства до них на відкритому ринку праці, тобто, дивитись на інвалідів не як на людей з обмеженнями на працю, а як на професіоналів в конкретній галузі», – наголошує директор міського центру зайнятості Оксана Щербак.

У заході взяли участь представники місцевих компаній-роботодавців та соціальні партнери – Черкаська міська організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України», Обласний комунальний заклад «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи», Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Департамент соціальної політики Черкаської міської ради та Громадська організація «Спілка батьків молоді з інвалідністю «Перспектива».
Водночас, з метою обговорення питань адаптації людей з особливими потребами в соціумі, фахівці центру зайнятості організували засідання «круглого столу» за участю роботодавців та соціальних партнерів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x