Через вирубку дерев сільський голова із Драбівщини матиме проблеми із законом

Через вирубку дерев сільський голова із Драбівщини матиме проблеми із законом

За погодженням з прокурором Золотоніської місцевої прокуратури слідчим слідчого відділу Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області колишньому сільському голові оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Слідством встановлено, що голова однієї із сільських рад Драбівського району, зловживаючи службовим становищем, запропонував місцевому жителю спиляти дерева в адміністративно-територіальних межах сільської ради, вказавши про існування колегіального рішення сесії сільської ради про надання дозволу на суцільну вирубку дерев на вказаній ділянці. При цьому підозрюваний достовірно знав про відсутність такого рішення, чим ввів чоловіка в оману. Внаслідок зловживання сільським головою владою та службовим становищем упродовж 2011 року проведено незаконну порубку дерев дуба та ясена на загальну суму майже 440 тис. грн., чим спричинено тяжкі наслідки.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на скерування обвинувального акту до суду в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x