Відзначили волонтерів Городищини

Відзначили волонтерів Городищини

Із нагоди Міжнародного дня волонтерів у Стефанівському храмі м. Городище відбулося урочисте нагородження священика Богдана Жигала, який відзначився своїми заслугами як волонтер. Голова райдержадміністрації Олексій Лавріненко вручив настоятелю храму відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Громада церкви регулярно збирає а допомогу військовослужбовцям у зоні АТО – кошти, ліки, продукти та всі необхідні речі. Також під керівництвом священика надається допомога родинам учасників АТО, внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Постійно надають матеріальну допомогу в зону АТО, районному військовому комісаріату, Державному прикордонному загону 23 ЗМО, військовим частинам 80, 56, 72, 95, спілці воїнів АТО Черкащини. З Божою ласкою та добротою прихожан забезпечено військовослужбовців автомобілем, комп’ютерною технікою, насосами, електростанціями, електропилами, будівельними матеріалами для бліндажів, приладами нічного бачення, раціями, запчастинами та паливом до автомобілів, військовим обмундируванням, бронежилетами, предметами першої необхідності. За таку значну допомогу батальйон «Луганськ-1» вручив священику Богдану Жигалу подяку.

Також відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагородили городищанина Михайла Бруско, який є одним з перших організаторів та виконавцем заходів волонтерського руху Городищини, спрямованих на підтримку боєздатності військових підрозділів Збройних сил України. Географія його поїздок велика: Херсон, Щастя, Триізбинка, Мар’янка, Дебальцеве, Попасна, Новоайдар, Сіверодонецьк, Волноваха, Авдіївка, Маріуполь та інші населені пункти, де потрібна була волонтерська допомога, яку в свою чергу допомагали організувати такі люди, як Оксана Циганок, Інна Плащенкова та Альона Каірцева з Черкас, Світлана Воротило з Городища, Віктор Гарагай з Хлистунівки, Валерій Кожушко та Віктор Грицай з Вільшани та багато інших. Загалом Михайло Бруско з березня 2014 року і по теперішній час здійснив 112 волонтерських виїздів на схід.

Відзначили волонтерів Городищини

До збору коштів для української армії активно долучаються і діти. Школярі вражають своєю відданістю й патріотичною позицією. Своїм прикладом вони переконують, що допомогти армії може кожен. Діти пишуть листи солдатам, роблять ляльки-мотанки, патріотичні браслети та малюнки. Солдати, які отримують такі подарунки, вважають, що вони захищають та оберігають їх. Бували випадки, коли дитячі малюнки, вкладені під шолом і бронежилети, зберігали життя нашим військовим.
5 грудня з нагоди Міжнародного дня волонтера в Городищенській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. С. С. Гулака-Артемовського відбулася зустріч з головою Городищенської районної державної адміністрації Олексієм Лавріненком, та волонтерами міста Олександром Щепаком і Олександром Мусієнком, які подякували учнівському та педагогічному колективам школи, батькам за активну участь у волонтерській діяльності та допомогу бійцям АТО. Голова РДА вручив школі Подяку Городищенської райдержадміністрації та районної ради за патріотизм, самовідданість, небайдужість і підтримку армії. Олександр Щепак подарував учням школи комплект навчальної літератури та дидактичні ігри для ефективного вивчення німецької мови.

Спільною Подякою Городищенської райдержадміністрації та районної ради були також нагороджені педагогічні колективи та учні Мліївської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 і Вільшанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат.
Учні шкіл активно підтримують воїнів АТО. Діти разом з батьками та вчителями після уроків плетуть захисні сітки. Також печуть бійцям пиріжки та інші смаколики, в’яжуть шкарпетки, роблять обереги. Школярі і надалі готові підтримувати і допомагати нашим захисникам.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x