Тенденції розвитку системи вищої освіти обговорили ректори Черкащини

Тенденції розвитку системи вищої освіти обговорили ректори Черкащини

Засідання Черкаської обласної ради ректорів, директорів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації відбулося днями. На початку заходу Любов Шпак, ректор Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, на базі якого відбулося засідання Ради, розповіла про досягнення і розвиток закладу освіти, який очолює. Любов Олександрівна також поділилася з колегами власним досвідом та напрацюваннями. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Також на засіданні обговорили пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту»».

– Нині в Міністерстві освіти і науки України створено робочу групу з підготовки комплексного проекту «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту». Вищі навчальні заклади Черкащини мають сформулювати і подати свої пропозиції, – наголосив голова Ради, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Виступ викликав жваву дискусію серед керівників закладів вищої освіти області. Свою думку висловили ректор Уманського національного університету садівництва Олена Непочатенко, ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат.

Про підсумки вступної кампанії 2017 року та особливості вступу – 2018 доповіла заступник начальника управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валентина Ткаченко. У розвиток цієї теми ректори та директори спільно вирішували питання, як підвищити освітній рівень випускників сільських шкіл та спонукати до отримання вищої освіти.

Учасники зібрання також привітали Олександра Черевка з обранням керівником Відокремленого підрозділу «Спортивна студентська спілка». Вони одноголосно обрали його делегатом Генеральної асамблеї Спортивної студентської спілки України, що відбудеться 19 грудня 2017 року.

Також на засіданні Ради начальник Черкаського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Антоніна Саприкіна підбила підсумки участі вищих навчальних закладів області в спортивних заходах у 2017 році та вручила нагороди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x