Грейпфрут покращить фігуру і зміцнить імунітет

Грейпфрут покращить фігуру і зміцнить імунітет

Характерний гіркуватий присмак грейпфрута сподобається не кожному, тому чимало любителів цитрусових надають перевагу апельсинам або мандаринам. Тоді як одним із найбагатших на мікроелементи, вітаміни і антиоксиданти фруктом вважається саме грейпфрут.
Стиглі плоди грейпфрутового дерева містять мінерали: залізо, кобальт, пектин, кальцій, натрій і безліч вітамінів, серед яких A, B1, C і B2. Досить з’їдати всього половину великого плоду в день для того, щоб забезпечити собі прекрасне самопочуття і міцний імунітет.
Грейпфрут високо цінується як засіб для профілактики багатьох хвороб. Уживання його соку і м’якоті позитивно позначається на стані судин і всієї серцево-судинної системи. Випиваючи всього один стакан грейпфрутового фрешу в день, ви допоможете своєму організму позбавитися від токсинів, а також нормалізуєте рівень холестерину і цукру в крові. Крім того, цей фрукт – частий компонент у меню для тих, хто прагне схуднути.

Людям, які страждають від підвищеного артеріального тиску, буде корисно не тільки додати у свій щоденний раціон грейпфрут, але й подбати про придбання аромалампи для проведення сеансів ароматерапії з використанням ефірної олії цих цілющих плодів.
Продукти харчування та напої, виготовлені на основі свіжих плодів грейпфрутового дерева, стануть чудовою підмогою для відновлення організму після інфекційних, простудних і грибкових захворювань.
Сучасні стоматологи рекомендують використовувати настій із грейпфрутової шкірки для полоскання ясен як загальнозміцнюючий засіб. Для приготування такого цілющого засобу необхідно залити окропом пару столових ложок дрібно змеленої шкірки цитруса і дати суміші настоятися кілька годин. Настій із грейпфрута застосовують вранці й увечері після прийому їжі.

Грейпфрут чудово допомагає впоратися з токсикозом у вагітних. Крім того, цей цитрус здатний допомогти в боротьбі з таким малоприємним явищем, яке виникає на пізніх термінах вагітності, як печія. Тим не менше, необхідно пам’ятати про те, що грейпфрут, як і будь-який інший цитрус, підвищує кислотність шлунка і посилює навантаження на такі органи, як печінка і нирки. Тож майбутнім мамам слід уважно стежити за реакцією організму на продукт.
Цей плід слід повністю виключити зі свого раціону людям, які потерпають від виразкових хвороб шлунка, хронічних захворювань печінки, нирок або циститу. Не варто захоплюватися поїданням цього тропічного делікатесу і носіям вірусів гепатиту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x