Умань отримала гуманітарну допомогу з Литви

Умань отримала гуманітарну допомогу з Литви

Стосунки України та Литви на міжнародній арені завжди відзначалися доброзичливістю та тісною співпрацею, а між Уманню та литовським містом Радвілішкіс у 2013 року було підписано угоду про співпрацю та поріднення. Відтоді діти пільгових категорій неодноразово проходили оздоровлення у літніх таборах Литви. А в період складної епідеміологічної ситуації на початку минулого року мерія міста Радвілішкіс надала гуманітарну допомогу у вигляді 4600 упаковок противірусного препарату «Реленца» для лікування уманчан. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби

На цьому добрі справи міста-побратима не закінчуються, а гуманітарна допомога, донором якої став «Клуб дружби міст Радвілішкіса й Умані», – яскравий тому приклад. Саме за їхнього сприяння міська дитяча лікарня змогла отримати такі потрібні дитячі ліжка та постільну білизну, а уманські освітяни – канцелярські товари, фотоапарат та ракетки для великого тенісу.

«Щиро вдячні за допомогу. Отримані речі спрямуємо на потреби навчальних закладів. Канцтовари хочемо передати діткам із малозабезпечених сімей – це буде їм як подаруночок під ялинку», – задоволена подарунками начальник відділу освіти Оксана Мельник.

На потреби уманського підприємства «Комунальник» передано новий трактор-газонокосарку (Husqvarna AB), який служитиме на благо міста. Для підопічних управління праці та соціального захисту населення теж надійшла допомога.

«Ми ще раз пересвідчуємось, що народна дипломатія стає засобом поріднення та взаємодопомоги, незважаючи на національність та територію. «В черговий раз хочу подякувати нашим литовським друзям з міста Радвілішкіс за надану допомогу», – сказав міський голова Олександр Цебрій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x