Правила профілактики грибка на ногах

Правила профілактики грибка на ногах

Грибок на нігтях, як правило, є кошмаром як для чоловіків, так і для жінок. Це не просто естетична проблема, але й серйозний розлад, також відомий як оніхомікоз. Ця хвороба спричинена мікроскопічними паразитами, які розмножуються на гарячих та вологих частинах тіла.

Через грибок змінюються колір, форма та фактура нігтів. У найважчих випадках він може повністю знищити весь ніготь. Тому важливо пам’ятати про правила профілактики.
 Тримайте ноги чистими та сухими
Грибок процвітає в темних та вологих місцях. Тому бажано мити ноги гелем або милом із нейтральним рН, що дозволяє уникнути подразнення ніг. Не зайвим буде використовувати антибактеріальний порошок на основі тальку. Завжди міняйте шкарпетки або колготи після фізичних навантажень.
Не забувайте ретельно мити між пальцями на ногах. Це місце, яке ми не завжди добре обробляємо під час миття і витирання, і грибок зазвичай починає розвиватися саме в цій зоні.
 Підстригайте нігті
Нігті завжди мають бути підрізаними та чистими, без нерівних країв. Це буде перешкоджати вростанню нігтів, що дратує і завдає болю. Важливо регулярно чистити та дезінфікувати предмети, які ви використовуєте для педикюру або манікюру. Набір інструментів має бути особистим, не давайте ним користуватися нікому іншому.
 Носіть взуття в громадських місцях
Не забувайте використовувати взуття в таких місцях, як тренажерний зал, пляж, басейн, а також у громадських душах та саунах. Прогулянки босоніж – це один із найпростіших способів підчепити інфекцію нігтів. Ходити босоніж у громадських місцях небезпечно не тільки із санітарних причин, але й із огляду на запобігання порізів гострими предметами.
 Носіть зручне взуття
Грибок нігтів на ногах, як правило, виникає на тих ділянках, де на них чиниться тиск. Щоб запобігти цій надокучливій проблемі, важливо носити зручне взуття, у якому вашим стопам комфортно. Водночас варто носити шкарпетки або колготки. Увечері провітрюйте взуття, яке ви носили увесь день, і не обмінюйтесь взуттям або шкарпетками, щоб уникнути зараження грибком. Якщо взуття промокло, висушіть його, перш ніж вдягнути знову, щоб уникнути зараження.
 Протигрибкові креми
Місцеве використання протигрибкових кремів або лосьйонів є чудовим способом запобігання появі грибка на ногах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x