Якщо протікає труба

Якщо протікає труба

✓ Місце, де протікає труба, треба знежирити спиртом або ацетоном і нанести на нього пасту. Пока вона не затвердне, воду по трубах пускати не можна. Щоб зробити пасту, до клею «Момент» додайте цементу. Масу розмішати (консистенція розчину має бути такою, як густа сметана) і відразу використати.
✓ Якщо в чавунній трубі утворився отвір, прикладіть до нього шматок товстої гуми, діаметр якого сантиметрів на 5 перебільшуватиме діаметр дірки. Зверху на гуму покладіть металеву чи дерев’яну планку і міцно прикрутіть її до труби за допомогою гнучкого дроту.
✓ При з’єднанні трубопроводів як герметик можна використовувати жувальну гумку. У розм’якшеному виді її наносять тонким шаром на різьблення і накручують муфту.
✓ Щоб «залатати» металеву трубу, потрібно зачистити проблемне місце наждачним папером і накласти на нього латку з «холодного зварювання». Зверху на трубу намотують в кілька шарів гуму, а її кінці притискають до труби розбірними хомутами або примотують дротом.
✓ Пластикову трубу латають лише тим матеріалом, з якого вона зроблена. Латку накладають на змащене клеєм проблемне місце і щільно примотують. Через 15 хвилин хомут можна знімати, а через 5 годин – пускати воду.
✓ Клей для пластикових труб потрібно обирати залежно від типу конструкційного матеріалу, який використовувався в процесі виготовлення виробу: для ПВХ труб потрібен один сорт клею, для ХПВХ – інший, а для НПВХ – третій.
✓ Якщо напохваті немає спеціального сантехнічного герметика, виготовте його самостійно з цементу, води і клею ПВА.
✓ Щоб закрити нещільне з’єднання на трубі опалення, просякніть звичайним цементним розчином 30-сантиметрові смужки бинта і обмотайте ними трубу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x