Канівчани обговорили міський бюджет на наступний рік на громадських слуханнях

Канівчани обговорили міський бюджет на наступний рік на громадських слуханнях

У суботу, 9 грудня ц.р., в ході громадських слухань канівці обговорювали основний фінансовий документ міста – міський бюджет на 2018 рік. Зареєструвалося для участі в слуханнях 57 осіб. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Канівчани обговорили міський бюджет на наступний рік на громадських слуханнях

Ознайомила присутніх із проектом бюджету міста на 2018 рік начальник фінансового управління виконавчого комітету Галина Карпушенко. За її словами, прогнозовані обсяги надходжень бюджету міста на 2018 рік визначено в сумі 271 184,8 тис.грн. Загальний фонд бюджету скалдає 267 625,4 тис.грн., в тому числі сума трансфертів з державного та обласного бюджетів становить 162 625,4 тис.грн. Спеціальний фонд бюджету міста на 2018 рік запланований по доходах у обсязі 3 559,4 тис.грн., в тому числі, по власних надходженнях бюджетних установ – 2547,4 тис.грн. та бюджету розвитку – 910 тис.грн.

– Очікувана видаткова частина загального фонду міського бюджету на 2018 рік становить 261 675,4 тис.грн., з них 43 408,3 тис.грн. – кошти з державного бюджету (в т.ч. освітня субвенція – 23 314,0 тис.грн., медична субвенція – 20 094,3 тис.грн., соціальні субвенції – 119217,1 тис.грн.), – говорить начальник фінуправління. – Видатки на утримання управлінь і відділів виконавчого комітету Канівської міськради визначені в сумі 19 100,0 тис.грн. Видатки на заклади освіти – в сумі 72 314,0 тис.грн (49 000,0 тис.грн. з міського бюджету, 23 314,0 тис.грн. з державного бюджету (освітня субвенція). З державного бюджету на утримання педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл передбачені кошти субвенції у сумі 23 314,0 тис.грн. На утримання установ соціального захисту та реалізацію окремих міських програм і заходів за рахунок надходжень передбачені асигнування в у сумі 7 235,0 тис.грн. Це, зокрема, видатки на матеріальну допомогу учасникам АТО, фінансова допомога військовослужбовцям-контрактникам, допомога на санаторно-курортне лікування учасників АТО, виплата стипендій інвалідам війни та учасникам бойових дій, компенсаційні виплати на пільговий проїзд тощо.

Видатки по галузі житлово-комунального господарства передбачені у сумі 6 740,0 тис.грн., а саме на благоустрій міста – 6490,0 тис.грн.

На утримання установ культури і мистецтва міста (бібліотека ім.Т.Шевченка, клуб-музей «Ветеран», будинки культури, дитяча школа мистецтв) заплановані видатки в сумі 7580,0 тис.грн.

На фізичну культуру і спорт в 2018 році заплановані видатки в розмірі 1320,0 тис.грн.

Окрім того, на проведення робіт, пов’язаних із ремонтом і утриманням доріг, по загальному фонду визначено видатки в розмірі 3 800,0 тис.грн.
На розвиток малого і середнього підприємництва передбачено кошти у сумі 100,0 тис.грн. Кошти заплановано на КП «Туристичний інформаційний центр м.Канева».

Видатки на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій визначені в сумі 50,0 тис.грн., видатки на заходи організації рятування на водах передбачені у сумі 15,0 тис.грн.
В місцевому бюджеті передбачений резервний фонд у сумі 10,0 тис.грн. для здійснення видатків по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного природного характеру та інших непередбачених видатків, які не могли бути враховані при затвердженні бюджету.

Заплановані видатки на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування – у сумі 23 294,3 тис.грн. (на оплату комунальних послуг Канівської ЦРЛ з міського бюджету передбачено суму 3 200,0 тис.грн., 20 094,3 тис.грн. – з державного бюджету (медична субвенція).

На виконання загальноміських програм передбачено 900,0 тис.грн.

Видатків спеціального фонду міського бюджету визначено у сумі 9 509,4 тис.грн. В їх складі власні надходження бюджетних установ і організацій – 2 547,4 тис.грн., цільовий фонд міської ради – 15,0 тис.грн., фонд охорони навколишнього природного середовища – 87,0 тис.грн., бюджету розвитку – 6860,0 тис.грн. (в т.ч. передача із загального фонду – 5950,0 тис.грн.).

– Цього року до формування бюджету міста ми підійшли ретельно і зважено, і, можна сказати, по-новому. Так, людей хвилює насамперед дороги, освітлення, але ми маємо всього 6 млн.грн. І цього разу ми заклали їх на роботи, які покладуть початок благоустрою міста в цілому. Так, зокрема, плануємо облаштувати нашу паркову зону. Завдяки Громадському бюджету в наступному році на набережній річки Дніпро будуть реалізовані цікаві проекти, але для їхнього достойного вигляду необхідно насамперед оновити там тротуарне покриття – покласти плитку, взятися за ремонт танцмайданчика. Плануємо облаштувати «дитячий» пляж, відкрити рятувальну станцію, – розповів про плани на 2018 рік секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко. – Маємо зайнятися і нашою спортивною базою. Так, зокрема, ми спілкувалися з власниками заводу «Магніт», яким належить міський стадіон, і уклали договір про співпрацю. На умовах співфінансування будемо оновлювати стадіон, адже хоч він і належить заводу, а займаються там наші діти. Також думаємо над реалізацію ініціативи містян про будівництво велодоріжки, про проблему міського кладовища. Проблем багато, але ми працюємо.

Присутні у залі засідань канівці також були досить активні. Насамперед їх цікавили питання ремонту доріг, освітлення, водовідведення, зокрема, на вулицях Гетьмана Михайла Дорошенка, Степанова, Швачки. Також порушували питання освіти, культури, медицини, спорту, утримання та ремонту багатоквартирних житлових будинків.

– Розумію, що потрібно і дороги, і освітлення, але на це не вистачить навіть усього бюджету міста. Тому, щоб кошти витрачалися пропорційно і працівники виконкому, і депутати міської ради працюють разом. В результаті – по дорогах було сформовано перелік тих вулиць, які першочергово потребують ремонту доріг, – пояснила Г.Карпушенко. – Усі ж інші ваші пропозиції записуються і будуть опрацьовані.

Потому слово брали представник ініціативної групи «Каневу – велодоріжка!» Вікторія Дорохова, жителька міста Канів Валентина Кудряшова, яка переймається питаннями благоустрою Костянцького цвинтарю. Також виступав депутат Канівської міської ради Юрій Гамалій. Він, зокрема, запропонував громаді бюджет міста на 2018 рік не підтримувати, і цим дати знак державі, що треба підставляти своє «плече» громаді, а не скидати всі зобов’язання на місця.

– Не прийняти бюджет – це значить, що наші вчителі не отримають зарплат. Це значить, що не фінансуватимуться наші програми, зокрема, й щодо ремонту доріг, проведення освітлення…, – наголосила Г.Карпушенко.

Відтак, питання було поставлено на голосування. Насамперед голосували за пропозицію Ю.Гамалія – не підтримувати бюджет міста на 2018 рік. Утім, більшості голосів вона не зібрала. За проект громадського бюджету на 2018 рік з врахуванням усіх пропозицій і поправок від жителів міста проголосували 38 жителів міста, 1 виступив проти, 0 – утрималося.

Потому пропозиції громадських слухань розгляне міський голова Ігор Ренькас і постійна депутатська комісія з питань бюджету, фінансів, податків та підприємництва (голова Володимир Коржов). Остаточний варіант проекту рішення про бюджет міста на наступний рік затверджуватиме сесія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x