Черкащина − на 8 місці серед областей України за приростом ПДФО

Черкащина − на 8 місці серед областей України за приростом ПДФО

Низку розвиткових проектів реалізують в області шляхом залучення коштів із бюджетів усіх рівнів. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на засіданні колегії.
Ці проекти стосуються різних сфер – від медицини до дорожнього господарства. Як зауважив очільник області, завдяки реформі децентралізації, яку ініціювали Президент України й Уряд, на місцях нині сконцентрований ресурс для якісних змін. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Якщо брати медицину, то цьогоріч ми почали оновлювати автопарк «швидких» області, – розповів Юрій Ткаченко. – Окрім того, завдяки співфінансуванню створюємо мережу профілактичних скринінгових центрів «Здоров’я жінки», закуповуємо агіографічне обладнання для Черкаського обласного кардіологічного центру тощо. Аналогічно в освіті реалізуємо низку вартісних проектів за цією ж моделлю. Це і покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл, і придбання шкільних автобусів тощо. Водночас мені незрозуміла позиція міської влади Черкас, яка ігнорує більшість загальнообласних розвиткових проектів, маючи при цьому найбільш фінансово спроможний бюджет в області.

Голова Черкаської ОДА закликав місцевих керівників активно працювати над наповненням бюджетів. Нагадаємо, за 10 місяців цього року Черкащина посідає восьме місце серед областей України за приростом податку на доходи фізичних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x