Обсяг капітальних інвестицій на Черкащині зростає

Обсяг капітальних інвестицій на Черкащині зростає

Цьогоріч їх освоєно на +20,4 % більше, ніж торік. Про це сказав очільник області на засіданні колегії облдержадміністрації.
Як зауважив Юрій Ткаченко, підприємства області активно реалізують власні розвиткові проекти. Водночас першочергове завдання влади на місцях, наголосив він, – всебічно сприяти внутрішньому інвестору. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Успішні кейси внутрішніх інвесторів – це гарний сигнал для іноземних, – пояснив голова Черкаської ОДА. – Натепер обсяг залучених в економіку області прямих іноземних інвестицій збільшився на 4 %. А тому це питання потребує особливої уваги всіх місцевих керівників. Якщо говорити про капітальні інвестиції, то найгірші показники маємо в містах Канів і Сміла, а також у Лисянському, Христинівському та Городищенському районах. Загалом за півроку, статистика за рік буде дещо пізніше, підприємства й організації області освоїли майже 2,9 млрд грн капітальних інвестицій.

Нагадаємо, створення сприятливого середовища для інвестування – серед головних пріоритетів обласної влади. Це також є одним із завдань Агенції регіонального розвитку Черкащини. Нещодавно в її структурі відкрито Офіс підтримки експорту та залучення інвестицій, що розташований у приміщенні ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x