В Умані відкрили лабораторію контролю якості молока

В Умані відкрили лабораторію контролю якості молока

У рамках робочої поїздки до Черкаської області Голова Держпродспоживслужби взяв участь у відкритті Лабораторії контролю якості молока та продуктивності тварин. Ця лабораторія була створена Асоціацією виробників молока (АВМ) у м. Умань за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID). Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Держпродспоживслужби України.

Учасники заходу обговорили кращий світовий досвід профілактики хвороб великої рогатої худоби (найперше маститів) та мінімізацію застосування антибіотиків за допомогою систематичних лабораторних аналізів. Також було презентовано методики й обладнання Лабораторії АВМ та результати перших пілотних досліджень.

Присутні взяли участь у засіданні круглого столу, під час якого обговорили проблеми підвищення якості та безпечності молока-сировини, нові законодавчі ініціативи України щодо контролю гігієни молока-сировини, відновлення державного контролю операторів ринку, стратегії державної підтримки та розвитку молочної галузі у наступному році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x