Майже 1950 безробітних осіб з інвалідністю скористалися послугами служби зайнятості

Майже 1950 безробітних осіб з інвалідністю скористалися послугами служби зайнятості

У 2017 році соціальними послугами служби зайнятості скористалися майже 1950 безробітних осіб з інвалідністю, з них 141 особа – демобілізовані учасники АТО, які отримали інвалідність під час бойових дій. За цей період за сприяння фахівців міських та районних центрів зайнятості працевлаштовані майже 590 осіб, серед них 28 учасників АТО. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському ОЦЗ.

Також, для підвищення конкурентоспроможності осіб з обмеженими фізичними можливостями січні-листопаді цього року проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 173 громадян з особливими потребами. Після його закінчення 159 осіб працевлаштовані за набутими професіями.

До громадських та інших тимчасових робіт було залучено 359 безробітних зазначеної категорії.

Для прискорення процесу інтегрування до ринку праці усіх клієнтів з особливими потребами залучають до профорієнтаційних послуг. З початку року в них брали участь 1912 осіб.

Для ефективного сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю центри зайнятості Черкаської області співпрацюють з громадськими організаціями, що опікуються людьми з інвалідністю, об’єднаннями роботодавців, Фондом соціального захисту інвалідів, Департаментом соціального захисту населення, місцевими органами влади, медичними закладами.

За участю представників базових центрів зайнятості Черкаської області проводяться круглі столи, конференції, зустрічі, наради, виїзні засідання з представниками соціального діалогу.

У листопаді та грудні 2017 року, в рамках «Декади зайнятості для осіб з інвалідністю», в центрах зайнятості області проведено засідання круглих столів за участю соціальних партнерів, на яких розглядалися питання сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці та надання допомоги у працевлаштуванні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x