Продукти проти безсоння

Продукти проти безсоння

Безсоння – проблема, знайома чи не кожному. Якщо у вашому періоді настав період, коли важко заснути, слід звернути увагу на продукти, які допоможуть поринути у сновидіння.

Молочні продукти
Такі продукти, як, наприклад, молоко і йогурт містять триптофан. Ця амінокислота забезпечує вироблення серотоніну й мелатоніну – гормонів, які допомагають регулювати режим сну-­неспання. Адже гормон серотонін – гормон задоволення, який виробляється вдень, а мелатонін виробляється ввечері й має снодійний ефект.

Банани
Ці фрукти є відмінним джерелом калію і магнію – мінералів, які запобігають м\’язовим спазмам (судомам) у нічний час. І в цілому, вони здатні покращувати настрій і налагоджувати роботу нервової системи.

Насіння льону
Насіння льону забезпечить регулювання сну завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот, які допомагають у зниженні тривоги, депресії та стресу – найчастіших причин безсоння.

Продукти проти безсоння

Вишневий сік
Цей корисний напій багатий на мелатонін, тому його споживання в другій половині дня сприяє полегшенню засинання.

Цільнозернові продукти
Булгур, ячмінь та інші цільнозернові продукти багаті на магній, дефіцит якого ускладнює засипання.

Нут
Нут містить вітамін B6, який необхідний для вироблення того ж таки мелатоніну – гормону, який відповідальний за здоровий міцний сон.

Трав’яний чай
Правильно дібраний чай розслабляє м’язи, заспокоює нерви, бореться з безсонням. Зверніть увагу на квіти ромашки, глід, м’яту, мелісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x