Учні Шполянської ЗОШ розробили свій план розвитку громади

Учні Шполянської ЗОШ розробили свій план розвитку громади

Зустріч міського голови Сергія Кравченка з учнями та педагогами Шполянської ЗОШ №5 відбулася 14 грудня. У школі провели конференцію на тему «Удосконалення інфраструктури міста та громади». Дізнавшись про збір проектних пропозицій до Стратегії розвитку Шполянської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2020 року, учнівський та педагогічний колективи школи першими з-поміж інших місцевих закладів освіти вирішили зпропонувати власні ідеї, бачення шляхів розвитку насамперед інфраструктури міста. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міської ради.

У формі ділової конференції учні презентували 16 цікавих, актуальних проектів, які перед цим протягом місяця вони обговорювали зі своїми батьками, однокласниками та вчителями. Учні переконливо довели, настільки соціально важливими є: комп’ютерні курси для пенсіонерів, облаштування соціальних контейнерів для незахищених категорій громадян; будівництво станції для відходів, очисних споруд; облаштування криниці на території школи; вуличне освітлення від енергії Сонця; ліхтарі-вказівники з точкою вай-фай; заміна світильників на нові енергозаощаджувальні, парк пригод (мотузкове містечко) у міському парку; ролердром; басейн; будиночки для лебедів; збір батарейок та люмінесцентних лампочок.

Знаючи проблеми школи, з особливим занепокоєнням презентували учні проекти «Ремонт стелі у ЗОШ №5» та «Добудова спортивного залу до школи», оскільки внаслідок більше півстолітньої експлуатації приміщення почалося стрімке руйнування стелі й стін, що несе загрозу здоров’ю. Нині триває заміна даху, на яку міська рада на умовах співфінансування виділила 75 тисяч гривень Крім того, приміщення школи, збудоване ще в 1961 році без належного архітектурного опрацювання, досі не має спортивної зали, тому заняття фізичною культурою проводяться або в коридорах, або до 13.00 год в орендованому залі приватного підприємця Павла Мальчика, який дав на це дозвіл лише до 1 січня 2018 року.

Спілкуючись по завершенні конференції з учнями, міський голова подякував за активність, новаторство та непідробний інтерес до соціально-економічного розвитку громади, пообіцявши взяти до відома всі проекти та сприяти реалізації першочергових із них. Юним учасниккам конференції Сергій Володимирович подарував видану за сприяння міської ради енциклопедію «Моє місто».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x