Подарунки до Дня святого Миколая отримали вихованці «Країни добра»

Подарунки до Дня святого Миколая отримали вихованці «Країни добра»

Сучасне обладнання та солодощі отримали напередодні Дня святого Миколая вихованці Черкаського навчально-реабілітаційного центру «Країна добра». Цьогоріч заклад відзначає і своє 20-річчя. Тож сюди завітали представники обласної влади, територіальних підрозділів, громадських організацій та АТОвці, аби привітати викладачів та учнів. Останні натомість продемонстрували гостям свої уміння. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Ви – надзвичайно талановиті, наділені особливими здібностями, – мовив до дітей перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – У цьому ми щойно переконалися. Як ви знаєте, у День святого Миколая є янголи, які допомагають робити добрі справи. А справжніми янголами цього закладу є його колектив, котрий докладає максимум зусиль для розвитку та навчання своїх вихованців. І ми бачимо результат. Ось нещодавно передали бійцям 2-го танкового батальйону на схід прапор із відбитками долоньок та створені руками тутешньої малечі янголятка. І вони неабияк розчулили хлопців.
Віталій Володимирович побажав працівникам та дітям подальших успіхів, тепла сердець і радості в житті. І передав від обласної влади мультимедійні дошки й музичний центр. До вітань долучилися також начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, заступниця начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, також працівники інших структур, подарувавши техніку, розвиваючі ігрові набори, солодощі.

Подарунки до Дня святого Миколая отримали вихованці «Країни добра»

Водночас керівниця закладу Ірина Зганяйко розповіла гостям про їхні досягнення, зокрема й про впроваджені новації, – як у методиці викладання, що допомагають малечі з порушеннями слуху адаптуватися та інтегруватися в суспільство, так і в самому приміщенні, що показали гостям. Каже: намагаються створити в закладі максимально комфортні умови, аби діти від малого до найстаршого відчували себе, як удома, вчилися упевненості в собі та можливості удосконалювати власні вміння.

Зауважимо, в навчально-реабілітаційному центрі «Країна добра» опановують знання понад 80 діток від 2-х до 18-ти років з порушеннями слуху та мовлення. Вони потребують корекції фізичного, розумового розвитку. Тут здобувають освітній рівень загальної середньої освіти шляхом спеціально організованого навчально-виховного процесу в комплексі з корекційно-розвитковою роботою і медичною реабілітацією. У закладі створюють організаційні, науково-методичні, інформаційні, ресурсні умови, що сприяють всебічному розвитку особистості, задоволенню інтелектуальних, творчих, емоційних та соціальних потреб. Вихованці та колектив беруть активну участь у різноманітних конкурсах, змаганнях, олімпіадах, фестивалях. Неодноразово школа займала призові місця і була нагороджена дипломами, грамотами переможців.

Подарунки до Дня святого Миколая отримали вихованці «Країни добра»

У Центрі є 12 спеціально обладнаних кабінетів, а саме: для індивідуальних та групових корекційно-відновлювальних занять, лінгафонний, біології, хімії, фізики, інформатики, психологічного розвантаження та інші. Також тут є 2 групи дошкільного підрозділу. Важливо, що викладачі спрямовують усі зусилля на те, аби заклад відповідав необхідним нормам сучасної освіти – нової української школи, долучаючись до реалізації різноманітних модернових програм та методик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x