У Чорнобаївській РДА звітували про соцзахист та призов на військову службу

У Чорнобаївській РДА звітували про соцзахист та призов на військову службу

Під час наради, що відбулася днями у Чорнобаїівській РДА, проаналізовано стан виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та стан виконання розпорядження райдержадміністрації від 22.08.2017 № 149 «Про черговий призов громадян на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2017 року». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаїівської РДА.

– У Чорнобаївському районі станом на 01.12.2017 проживає 584 особи, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, 260 ліквідаторів аварії та 30 сімей, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, – зазначив начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський та докладніше розповів про виконання 4-ох напрямів, пов’язаних з наданням соціальних гарантій чорнобильцям, які здійснюється в районі.

На виконання програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в 2017 році району виділено – 885,6 тис грн, що на 76,6 тис грн більше попереднього року. За 2017 рік 22 особи (100%) отримали готівку на придбання твердого палива на загальну суму 23,7 тис грн, 105 осіб користуються пільгами на електроенергію, 86 осіб – на природній газ, 32 особи – на водопостачання, 101 особа – на користування послугами зв’язку, 10 особам відшкодовано оплату за квартплату.

У 2017 році 11 осіб, постраждалих внаслідок ЧАЕС І-ї категорії, оздоровлено в санаторіях різного профілю на загальну суму 57,8 тис грн. За рахунок коштів, які передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» у 2017 році, надано матеріальну допомогу важкохворим Чорнобильцям та вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 40 тис грн.

Районний військовий комісар Василь Ткаченко зазначив, що Чорнобаївським районним військовим комісаріатом до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-листопаді 2017 року відправлено 22 призовники, що складає 100 % від планового завдання.

Упродовж жовтня-листопада 2017 року найкраще по виконанню заходів з організації оповіщення спрацювали Богодухівська (явка 76%), Хрестителівська (явка 77%) та Малобурімська (явка 83%) сільські ради.

У порядку контролю було обговорено питання про стан функціонування об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району в опалювальному сезоні 2017-2018 років. По закінченню наради Сергій Джоболда наголосив керівникам бюджетних установ на персональній відповідальності за стабільну роботу закладів в опалювальний період.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x