Міський голова ветував рішення, яким депутати збільшили кількість голосів для розгляду петицій

Міський голова ветував рішення, яким депутати збільшили кількість голосів для розгляду петицій

Міський голова Анатолій Бондаренко своїм розпорядженням призупинив дію ухваленого депутатами на попередній сесії рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, цим рішенням міські обранці підвищили «поріг» голосів за електронні петиції, які в подальшому виносилися б на розгляд сесії, – із 250 до 500. Зібрати їх мали б упродовж одного місяця.

Передумовою для такого кроку мера стало звернення секретаря ради Черкаської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Черкащани» Павла Карася та доповідної записки начальника відділу загально-правових питань юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олександра Мазура.

На думку Анатолія Бондаренка, це рішення слід доопрацювати та разом з громадськістю напрацювати оптимальний механізм.

За словами депутата Миколи Фомича, який ініціював впровадження механізму електронних петицій у Черкасах, розпорядження мера є цілком логічним, оскільки в іншому випадку це б ускладнило діалог між владою та жителями.

– За весь час існування механізму петицій тільки одна з них зібрала 500 голосів, – коментує Микола Володимирович. – Як на мене, достатньо посилити верифікацію користувачів системою через BankID, аби петиції не підписували якісь вигадані персонажі. Утім, збільшення кількості голосів за петиції недоцільний крок. 250 голосів цілком прийнятна для нашого міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x