На 8 % збільшилась кількість завершених закупівель у системі ProZorro в області

На 8 % збільшилась кількість завершених закупівель у системі ProZorro в області

Застосування замовниками області у 2017 році системи електронних закупівель ProZorro наразі дозволило зекономити понад 250 млн грн. Про це на координаційній нараді повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Участь у ній також узяв координатор регіонального центру компетенції ProZorro в Черкаській області Артур Чемирис.
Натепер більшість замовників області вдало користуються системою та мають позитивний досвід проведених закупівель. Порівняно з минулим роком, успішно завершених закупівель тут побільшало майже на 8 %. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Але деякі замовники продовжують працювати за прямими договорами, – зауважив очільник області. – І це злочин проти громади! Електронна система полегшує здійснення закупівель і розширює коло учасників, що забезпечує якісну конкуренцію та здешевлення товарів. На зекономлені кошти можна придбати більше товарів. Усі мають змогу навчатися на відповідних тренінгах і семінарах, було б тільки бажання.
Відтак Юрій Ткаченко звернувся до контролюючих органів задля перевірки закладів та установ, де фіксують порушення закону або виконання його розпорядження щодо застосування електронної системи закупівель. Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови Черкаської ОДА від 31 березня, структурним підрозділам обласної державної адміністрації, районним державним адміністраціям, їхнім підпорядкованим установам, комунальним закладам слід здійснювати закупівлі товарів із використанням електронної системи закупівель ProZorro, якщо очікувана вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 20 тис. грн. Це ж рекомендовано і виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x