Виконком відмовив у забудові ділянки на розі вулиць Лісова Просіка та Можайського

Виконком відмовив у забудові ділянки на розі вулиць Лісова Просіка та Можайського

Виконавчий комітет Черкаської міської ради проголосував за відмову в наданні приватному підприємству «Дніпробуд-Центр» містобудівних умов і обмежень для зведення житла на ділянці поблизу вулиць Лісова Просіка і Можайського. Рішення про це під час свого засідання 19 грудня підтримали вісім представників виконкому. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Під час розгляду цього питання депутат міської ради Руслан Зоря закликав усіх присутніх дослухатися до думки жителів тамтешнього мікрорайону. Вони, наголошує, категорично проти такого будівництва в лісі.

– Згідно з новим генеральним планом Черкас, ця територія належить до паркової зони, – каже він. – Нині тут росте 418 сосен, їх вартість оцінюють у понад 1 млн 800 тис. грн. Ми не можемо допустити забудову цієї земельної ділянки.

Загалом проект рішення, який винесли на розгляд виконкому, передбачав затвердження містобудівних умов та обмеження забудови ділянки біля перехрестя вулиць Лісова Просіка та Можайського.

Як пояснив заступник директора департаменту архітектури та містобудування – начальник відділу юридичного забезпечення Віктор Панченко, наміри підприємця відповідають чинній містобудівній документації.

Відповідно до плану зонування території Черкаси, затвердженого рішенням міської ради 4 грудня 2014, ця ділянка належить до «перспективної зони блокованої малоповерхової житлової забудови».

Натомість, на переконання начальника відділу загально-правових питань юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олександра Мазура, питання видачі містобудівних умов і обмежень на земельні ділянки нині належить винятково до повноважень профільного департаменту. Виконком опікувався цим лише до 15 січня 2016 року.

Урешті, після тривалого обговорення виконком не затвердив своїм голосуванням містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки біля перехрестя вулиць Можайського та Лісова Просіка.

Тоді міський голова Анатолій Бондаренко поставив на голосування пропозицію – відмовити в затвердженні дозвільних документів. Як результат, 8 членів виконавчого комітету підтримали цю ініціативу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x