Геннадій Бобов допоміг громадам двох сіл

Геннадій Бобов допоміг громадам двох сіл

Напередодні новорічних свят представники Геннадія Борисовича Бобова завітали одразу в два села − Надточаївку Шполянського і Хлистунівку Городищенського районів. Запити громад цих населених пунктів стосувалися допомоги закладам культури.

І в Надточаївці, і у Хлистунівці – це одні з найоживленіших місць, куди із задоволенням ідуть жителі села та гості. При Надточаївському СБК діють 14 гуртків різних напрямів, а в 2015 році аматорському драматичному колективу присвоїли звання народного. У СБК постійно проводять різні культурно-мистецькі заходи і спортивні змагання.

Особливим спортивно-культурним заходом у селі є святкування 14 жовтня, на Покрову, Дня українського козацтва та захисника Вітчизни. Цього року на святкування прибули гості з сусідніх Буртів, Лебедина, Матусова, Сигнаївки. Всі змагалися у грі в футбол, перетягуванні каната, грі в шашки та шахи, а для гри в теніс вимушені були позичати тенісний стіл, оскільки свого в Будинку культури не було. На жаль, у бюджеті не вистачає коштів на придбання різного спортивного інвентарю. Тож жителі села звернулися за допомогою до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова щодо допомоги у придбанні такого необхідного тенісного стола. Депутат допоміг, і громада села отримала для закладу тенісний стіл, ракетки та м’ячики. Тепер усі, хто полюбляє грати в настільний теніс, мають можливість насолоджуватися грою завдяки допо­мозі народного депутата.

«Жителі села, а особливо молодь, щиро вдячні Геннадію Борисовичу за подарунок. Бажаємо йому міцного здоров’я, витримки, мирного неба та світлих горизонтів. Ми щиро бажаємо Геннадію Борисовичу і надалі в образі Святого Миколая приносити такі бажані подарунки всім, хто дійсно цього потребує. Ухвалюйте й у подальшому виважені рішення, спрямовані на збереження українського села. Тож від усього серця дякуємо нашому народному обранцю за потрібні своєчасні подарунки, адже умови проживання, навчання, праці, відпочинку повинні бути на висоті», − йдеться в колективному листі, що надійшов на адресу нашої редакції.

Хлистунівський центр культури і дозвілля відомий своєю бібліотекою. У 2012 році заклад став учасником проек­ту міжнародної технічної допо­моги «Глобальні Бібліотеки \”Бібліоміст-­Україна\”».

У межах цього проекту на конкурсній основі бібліотека отримала три комп’ютери та інше технічне обладнання. Кожен комп’ютер укомплектовано сучасним програмним забезпеченням, веб-камерою та навушниками з мікрофоном, що також дає можливість користуватися відеозв’язком.

Тож сьогодні модернізована бібліотека пропонує своїм користувачам не лише зручний і сучасний простір для читання та використання інтернет-технологій, стаючи місцем для співпраці й обміну думками незалежно від місцезнаходження, а й надає широкий спектр послуг своїм користувачам. Зокрема, значну увагу приділяють і вдосконаленню виховного та навчального процесів – так, учителям-предметникам надали можливість проведення відео-уро­ків із усіх тем.

Учителі заздалегідь надають інформацію з теми уроку, а бібліотекар готує відповідні мультимедійні презентації, відео-, ілюстраційні-, інформаційні- чи наукові матеріали за допомогою використання матеріалів електронного архіву Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. У результаті підвищилася зацікавленість учнів до бібліотеки в цілому та до вивчення запропонованого матеріалу, зросла успішність школярів.

Однак забагато корисної та сучасної техніки не буває. Тож колектив Хлистунівського центру культури і дозвілля звернувся до громадської приймальні народного депутата Геннадія Бобова з проханням посприяти у придбанні мультимедійного проектора та проекційного екрану для поліпшення умов під час проведення культурно-масових заходів. Депутат розглянув запит і ухвалив позитивне рішення, тож через деякий час його представники передали у Хлистунівський центр культури і доз­вілля необхідні техніку та обладнання.

«Приємно, що наш заклад часто відвідують діти й дорослі, ми тісно спів­працюємо зі школою та дошкільним навчальним закладом \”Промінчик\”, проте хотілося б мати кращі умови праці, йти в ногу з часом і мати змогу задовольнити існуючі потреби наших користувачів. Погодьтеся, не зовсім зручно подавати і сприймати інформацію з монітора комп’ютера, в який дивиться двадцять пар зацікавлених оченят, − діляться враженнями завідувач бібліотеки Лідія Очеретяна та бібліотекар І категорії Тетяна Канівець. − Тішить ще те, що маючи мультимедійний проектор і проекційний екран, суттєво зміниться форма подачі інформації користувачам бібліотеки та всім жителям села під час масових культурних заходів. Від імені колективу Хлистунівського центру культури і дозвілля, відвідувачів нашого закладу й всіх жителів села висловлюємо щиру подяку Геннадію Борисовичу за допо­могу та розуміння».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x