Як видалити соляні розводи на взутті?

Як видалити соляні розводи на взутті?

✓ Прийшовши з вулиці, відразу ж промийте шкіряне взуття теплою, але не гарячою водою. Потім обгорніть забруднені місця паперовими рушниками або туалетним папером і залишіть чоботи сушитися. Сіль, що проступає, буде усмоктуватися в папір. Висохлі чоботи змажте дитячим кремом.

✓ Усунути сольові розводи зі шкіряного взуття допоможе розчин 9-відсоткового оцту. З’єднайте оцет з водою в пропорції 3:1 і протріть забруднені місця цим засобом.

✓ Касторова олія – популярний народний спосіб боротьби із сольовими плямами. Очищене і висушене взуття за допомогою м’якої ганчірочки обробіть касторкою. Якщо білі плями не зникнуть, повторіть процедуру. Потім сухою щіткою «розчешіть» замшу.

✓ Для видалення плям із взуття світлого кольору потрібно почистити його щіткою, зволоженою в мильному розчині. Але потім важливо дати повністю просохнути.

✓ Місця з розводами почистіть зубною щіткою із зубною пастою.

✓ Від солі може врятувати сира картоплина. Її розрізають на 2 частини, і половинкою труть ділянку з сіллю. Взуття має висохнути, а потім її слід обробити простою щіткою з м’яким ворсом.

✓ Щоб очистити взуття із замші, скип’ятіть у каструлі воду і потримайте чоботи якийсь час над парою.

✓ Для очищення замші і нубука розведіть 1 ст. л. нашатирного спирту в 1 скл. теплої води. За допомогою губки, просоченої цим розчином, ретельно протріть забруднені місця. Коли поверхня просохне, обробіть взуття спеціальною гумовою щіткою для замші.

✓ Після того, як розводи зникнуть, обробіть взуття спеціальною фарбою-просоченням. Це допоможе вирівняти кольори і утворить захисну водовідштовхувальну плівку.

✓ Для догляду за гладкою шкірою вибирайте засоби на основі натурального бджолиного воску, а не на силіконах, тому що вони псують взуття не гірше самої солі. Для замші і нубука підійдуть продукти з догляду у вигляді спрею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x