В Черкасах визначали найкращого кудоїста області

В Черкасах визначали найкращого кудоїста області

Понад сотню спортсменів боролися за звання кращого на Відкритому чемпіонаті області з кудо. Ця першість проходить у нашому місті вже вшосте. Помірятися силами на черкаському татамі завітали спортсмени із Київа, Кривого Рогу, Черкас та Сміли. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

За звання кращого боролися кудоїсти з семи спортивних клубів: «Свитязь» (Київ), «Луду» (Черкаси), «Цунамі» (Кривий Ріг), «Стофф» (Київ), «Легіон» (Черкаси), «Омега» (Київ) та «Торнадо» (Сміла). Ця першість стала відбірковим туром на всеукраїнські змагання для черкаського СК «Легіон». Саме на цих змаганнях обрали спортсменів для формування збірної області з кудо.

По закінченю змагань, переможці отримали почесні грамоти, медалі та кубки. Кращі з кращих – перепустки на чемпіонат України з кудо у Києві.

Довідково: Кудо відрізняється від інших бойових мистецтв тим, що тут дозволені майже всі прийоми боротьби, удари у всі частини тіла за винятком спини, горла та потилиці. Однією із найважливіших особливостей кудо є обмундирування. Спортсмени виходять на татамі босоніж у захисному шлемі та у спеціальному цупкому захисному нагруднику. Також спортсмени мають вдягати на руки спеціальні накладки, які захищають кисть та зменшують травматичність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x