Землі у Черкаському районі вартістю майже 1 млн. грн повернуть державі

Землі у Черкаському районі вартістю майже 1 млн. грн повернуть державі

Органи прокуратури Черкащини, вважаючи захист інтересів держави у сфері земельних відносин одним з пріоритетних напрямів діяльності, реагують на порушення вимог закону заходами представницького характеру. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, у вересні поточного року Черкаською місцевою прокуратурою пред’явлено до господарського суду Черкаської області позов про зобов’язання звільнити та повернути державі земельні ділянки в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району площею 34 га, вартістю понад 900 тис. гривень, які незаконно використовувалися товариством за удаваним правочином.

Установлено, що суб’єкт господарювання, замість укладення з Головним управлінням Держгеокадастру в Черкаській області договору оренди землі, як єдиного правовстановлюючого документу, передбаченого чинним законодавством для вказаного виду відносин, отримав землю в користування від сільської ради, яка взагалі не мала повноважень на її розпорядження.

У грудні поточного року господарським судом Черкаської області позов прокурора задоволено, незаконному користувачу земельні ділянки належить звільнити та повернути державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x