Журналісти Черкащини отримали обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича

Журналісти Черкащини отримали обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича

Вручення обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича відбулося 20 грудня в науковій бібліотеці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. У конкурсі взяли участь окремі автори та авторські колективи, що підготували за останні п’ять років вагомі краєзнавчі праці, які обов’язково стосуються Черкащини і мають важливе пізнавально-виховне значення, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Цьогоріч лауреатами премії стали люди, які безумовно є сподвижниками краєзнавчого руху на Черкащині. Вони є гордістю не тільки нашого краю, а й країни в цілому, – зауважив голова конкурсної комісії Валентин Лазуренко.

Серед індивідуальних праць лауреатом став Володимир Чос, який написав книжки «Мої прекрасні земляки», «Мліїв – село козацьке», «Орловець – історія і люди», «Петропавлівка: від минулого до сьогодення».

Перемогу в номінації для авторських колективів здобули Людмила Скороход, Юлія Харченко та Лариса Гур\’єва за книжку «Сміливі зі Сміли».

Журналісти Черкащини отримали обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича

– Вже протягом п’яти років ми працюємо над бібліотекою газети «Сміла», поповнюючи її новими книжками. Цей рік видався дуже плідним. Остання із книг, яку ми видали – «Сміливі зі Сміли». Це вже друге видання. Ми видавали її зусиллями наших ентузіастів, а кошти збирали благодійники, – розповідає Людмила Скороход, головний редактор КП «Медіа-центр». – Перше видання розійшлося моментально, адже у ньому зібрані матеріали, які друкувалися у нашій газеті за останні кілька років – історії про героїв Революції Гідності, воїнів АТО і волонтерів та інші. Сюжети народжувалися по-різному.

Голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України Тетяна Калиновська зазначила, що лауреати премії гармонічно поєднали у собі краєзнавця і журналіста.

– Дуже знаково, що журналісти стають лауреатами премії імені Михайла Максимовича, тому що робота краєзнавця і професія журналіста невіддільні один від одного. Журналісти пишуть щоденний літопис краю, описують сьогодення, яке через мить стає історією. Краєзнавці пишуть від давнини – до сьогодні. Дуже приємно, що цьогоріч в обох номінаціях лауреатами стали саме журналісти.

На захід також були запрошені воїни АТО, які є героями публікацій «Сміливих зі Сміли» – Андрій Вовк та Олександр Байда.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x