Про що розкажуть коліна?

Про що розкажуть коліна?

Неважливо скільки людині років – якщо виникає біль у колінах, це не можна лишати без уваги. Його причина може бути у суглобі, який з’єднує кістки з колінною чашкою. Із болем ваш організм надсилає сигнал: щось не так відбувається з вашим здоров’ям.

Перш ніж вживати будь-які препарати від неприємних симптомів у колінах, краще записатися на консультацію до спеціаліста, щоб вам прописали відповідне лікування.
Якщо вже ваші коліна «заговорили», то зазвичай вони кажуть:

«Не йдіть угору по сходах!»
Біль, що виникає під час того, як ви піднімаєтеся сходами, може свідчити про «зношеність» колін. Ось інші можливі причини болісних відчуттів: вроджені вади, травма, порушення обміну речовин.
Такий біль під час підняття сходами може бути ранньою ознакою захворювання, яке називається остеоартроз коліна, що насамперед вражає хрящову тканину. Ось деякі причини, які можуть призвести до розвитку цього захворювання: поважний вік; спадковість; зайва вага; травми; надмірне навантаження.
«Ви чули цей тріск?»
Хрускіт у колінах при присіданні, ходьбі свідчить про те, що хрящова тканина, яка вкриває суглоб, почала руйнуватися. Як правило, це трапляється під час тренувань, виконання господарських справ по дому або під час інших робіт, що супроводжуються навантаженням на коліна.
Коліна німіють
Серед причин, які насамперед розглядають фахівці у таких випадках: порушення роботи центральної нервової системи; захворювання опорно-рухового апарату; порушення роботи серцево-судинної системи. Можливий також ішіас – це пошкодження сідничного нерва, що починається в поперековому відділі хребта, симптоми якого поширюються вниз ззаду ноги. Із такими симптомами найкращий вихід – звернутися до лікаря.
Коліна гарячі
Згустки крові спричиняють біль за коліном, що супроводжується виділенням тепла. Такі згустки крові (або тромби) можуть виникати через: ожиріння, менопаузу, перелом кістки, падіння, вагітність, прийом протизаплідних препаратів, брак руху.
Коли ви відчуваєте біль і надмірне тепло за коліном, це ознака того, що у ньому може утворюватися тромб. Можливо, слід порадитися з лікарем щодо прийому засобів для розрідження крові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x