Цими вихідними дві ОТГ області обиратимуть голів

Цими вихідними дві ОТГ області обиратимуть голів

Михайлівська сільська територіальна громада Кам’янського району та Буцька селищна ОТГ, що на Маньківщині, 24 грудня проводитимуть свої перші вибори. Загалом цього дня своє майбутнє обиратимуть 51 територіальна громада України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Об’єднані громади мають обирати лідерів, здатних генерувати та втілювати рішення з розвитку територій: розбудовувати інфраструктурний, виробничий, інвестиційний потенціал, постійно вивчати думку людей, що проживають на території громади і дослухатися до потреб населення, сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.
За його словами, досвід об’єднаних громад, які вже працюють в нових умовах, підтверджує, що саме лідер на чолі громади здатен належним чином швидко налагодити управління на території і згуртувати людей довкола визначення і досягнення спільної мети.
– Хто такий сучасний лідер об’єднаної громади? Той, хто опирається на думку людей, у співпраці з ними визначає стратегію розвитку громади і в діях не відступає від пріоритетних її напрямів та орієнтований на результат. Така робота вимагає зусиль і часу 24 години на добу. Адже суть об’єднання громад в тому, щоб вибудувати на територіях комфортний простір для життєдіяльності. І це спільна відповідальність місцевої влади та громади. Для виборців відповідальність не має закінчуватися днем голосування. Вони мають стати активними учасниками у напрацюванні та реалізації важливих для громади рішень, – сказав В’ячеслав Негода.

Він закликав мешканців громад прийти 24 грудня на виборчі дільниці та проголосувати за розвиток і добробут.
На сьогодні в Україні сформовано 692 об’єднані територіальні громади. У 51 з них 24 грудня 2017 року відбудуться перші місцеві вибори. Загальна кількість жителів цих громад – близько 375 тис осіб. Ще 31 ОТГ (станом на 15.12.17) очікують рішення ЦВК про призначення таких виборів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x