У Драбові завершили цикл майстер-класів народного мистецтва

У Драбові завершили цикл майстер-класів народного мистецтва

Ось і завершився річний цикл проведення майстер-класів у Драбівському краєзнавчому музеї. 21 грудня викладач Драбівської дитячої школи мистецтв Валентина Мірошник навчила любителів народної творчості робити ляльку-мотанку «Матуся – на подвійний достаток». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Драбівської РДА.

Лялька з двома дітками символізує багатство роду, родючість. Два немовляти, які лялька тримає в руках, символізують подвійний прибуток. Адже, як відомо, найголовніше наше багатство – діти. Лялечка-дівчинка – достаток в родині, а хлопчик – достаток і звершення у трудовій діяльності. Вважалося, що велика кількість дітей веде до процвітання роду, а значить, в будинку завжди буде достаток.

Протягом 2017 року в музеї проведено 17 майстер-класів. Свої вміння любителям передавали викладачі дитячої школи мистецтв Валентина Мірошник, Тетяна Бойко, Зореслава Перехрест, майстриня з вишивки Надія Колотило та народний умілець Тетяна Рудченко. Драбівський краєзнавчий музей щиро вітає всіх любителів народної творчості з прийдешнім Новим 2018 Роком, Різдвом Христовим та запрошує до активної участі в майстер-класах в наступному році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x